Most, hogy beszereztétek a második hullám gépeit, rögtön szembesülhettetek a problémával, hogy a teljes sorozatból mindösszesen 8 db gép nincs kifestve. Itt nem 8×3 makettről beszélünk, hanem csak 8-ról. Vegyetek erőt magatokon és hajrá! Itt a segítség. A festéshez én Citadel festéket használok, de ti bármilyen hasonló színvilágúval bátran próbálkozhattok.

YV-666

WP_20160209_21_59_42_ProA makettra elsőnek vigyünk fel egy fekete alapréteget. Én a spray-t javaslom, de mehet sima ecsetelős megoldással is. Ha megszáradt az alapréteg, akkor fessük meg Zamesi Desert-el. Nekem két réteget is fel kellett vinnem, hogy ne üssön át a fekete alapszín. Amíg szárad, addig rámehetünk a farok rész tetejére. Ezt festhetjük Celestra Grey-el, vagy Mechanicus Standard Grey-el. A különbség csak a végén az árnyékolásban lesz. Amint végeztünk az előző rész már biztosan száraz, így mehet rá Agrax Earthshade. Ez szépen barnás árnyalattal beül a mélyedésekbe. Nekem két rétegre volt szükség, hogy szépen kirajzolódjon. A farok részre mehet a Nuln Oil. Amennyiben Celestra Grey-el festettük meg, akkor ide is két réteg kell. Ha nem, akkor elég lesz egy is. Amíg szárad addig Abaddon Black-el a két oldalán fessük meg a lézerágyúkat. Várjuk meg amíg minden megszárad, aztán mehet is rá a lakk. Alig néhány percet vesz csak igénybe. Hajrá! 😉

Agressor

WP_20160209_21_59_51_ProItt is fekete alaprétegre lesz szükségünk. Száradás után már festhetjük is meg Celestra Grey-el. Figyeljünk rá, hogy a pilótafülke ablakait ne fessük be. Igyekezzünk csak a vékony kiálló részt meghúzni az ecsetünkkel. Majd jöhet egy-egy vékony csík az ablakok melletti részekre. Én Genestealer Purple-t használtam. Ha ez megvan, akkor egy vékony, jól elkent Nuln Oil réteget vigyünk fel. És már kész is. Mehet rá a lakkréteg. Ez még kevesebb idő, mint az előző. 😉

Jumpmaster 5000

WP_20160209_22_00_00_ProAz alapréteg itt fehér lesz. A kirajzolódó lemezeket véletlenszerűen fessük meg Celestra Grey-el, a kiálló darabokat pedig Mechanicus Standard Grey-el. Ügyeljünk rá, hogy maradjon fehér rész is. A pilótafülke ablakait fessük meg Abaddon Black-el. Figyeljünk az ablakrészek kiugró fehér sávjaira. Igyekezzünk ne belefesteni. Ha mégis megcsúszik a kezünk, akkor próbáljuk meg újra fehér réteget felvinni rá. (White Scar) A felső sávot, ami a pilótafülkét köti össze a hajtóművekkel fessük meg Evil Sunz Scarlet-el. Amint ezekkel végeztünk egy vékony réteg Nuln Oil-al visszük fel a végső színárnyalatot. Már csak a lakk van hátra.

Firespray-31

WP_20160209_22_00_10_Pro WP_20160209_22_00_27_Pro

Ennél a makettnél is fehér az alapréteg. A pilótafülkét és az alján lévő fegyvereket fessük meg feketére. A korábbihoz hasonlóan itt is játszunk a lemezekkel elől és hátul is. Egy részükre vigyünk fel Celestra Grey-t, vagy pedig Mechanicus Standard Grey-t. A körívekre pedig Evil Sunz Scarlet-et használtam. Ezek után egy vékony réteg Nuln Oil-al árnyékoljuk a hajót. A hajtóművet pedig Lothern Blue-val színeztem meg. És végül itt is lakkréteggel fejezzük be.

A képeken a hajókon, ha furcsa csillógást láttok, az annak köszönhető, hogy sikerült túlfújnom lakkal az apró makettet. Hiába használtam matt lakkot a sok réteg miatt ami rákerült csillogni kezdett. Legközelebb az ilyen kis figurákra inkább ecsetelős lakkot fogok használni. Ha nektek sikerült úgy lefedni a modellt, hogy az nem csillog, akkor érdemes a pilótafülke ablakait egy kis ’Ardcoat-al megfesteni. Ez csak az ablakoknak fog csillogást kölcsönözni. Én sajnos a már említett hibám miatt kihagytam ezt a lépést.

Az Erő legyen veletek!