Sokszor emlegettük már azt a tényt, hogy bizony a Disney a messzi-messzi Galaxis jogainak megvásárlásával olyan aranytojást tojó tyúkhoz jutott, amit (érthető módon 😉 ) még egy darabig nem akar nyugodni hagyni. Egy legújabb pletyka szerint pedig a IX. rész lezárása után újabb trilógia elkészítését tervezik a fejesek.

Legalábbis ezt a tippet kapta a Star Wars Explained Youtube csatorna készítője, aki eddig is sok érdekességgel és új információval szolgált már a Star Wars univerzum rajongóknak, így remélhetőleg most is igaza lesz. Egy névtelen forrásra hivatkozva a srác ugyanis azt állítja, hogy az új trilógia lezárása után a Disney/Lucasfilm páros tervei szerint visszaugranánk 10000 évet a Galaxis történelmében, egészen a Régi Köztársaság idejébe.

Miiiii? Hogy film készülne a The Old Republic történeteiből? Nem is egy, hanem három? Elképzelhető, hogy Kathleen Kenedyék meghallották annak a több, mint 200 ezer embernek a fohászát akik aláírták a „Bring the Old Republic era of Star Wars to Netflix” petíciót?

A youtuber egy olyan névtelen forrásra hivatkozva állítja ezt, aki állítólag már számos, igen pontos információt szolgáltatott eddig is a készülő Star Wars filmekkel kapcsolatban. A legújabb füles szerint a harmadik trilógia főgonosza, Snoke Legfőbb vezér személye lenne az, ami hidat képezne az Ellenállás és az Első Rend konfliktusa, valamint a több ezer évvel ezelőtt létezett Régi Köztársaság között.

A teória szerint Snoke egy ősi Sith, aki az Ébredő Erő kezdetéig, az Ismeretlen Régió egyik, eddig felfedezetlen területén volt bezárva egy úgynevezett „Erő kamrába”. A nem éppen önkéntes száműzetés oka pedig az lenne, hogy az elég érdekes fizimiskával rendelkező lény egy „Erő-vámpír”, aki a Galaxisban élő Erőhasználók lelkeivel táplálkozik.

Mi is felvontuk a szemöldökünket erre a találgatásra, DE gondoljunk utána egy kicsit a dolognak… A Chuck Wending által megírt, nagysikerű Utóhatás-sorozat lezáró részében többször szóba kerül, hogy Palpatine mindig is nagy figyelmet szentelt az Ismeretlen Régióknak, ugyanis úgy vélte, hogy az Erő teljes megértésének kulcsa ott rejtőzik. A Birodalom Végében Gallius Rax említést is tesz róla, hogy a Császár valami sötét dolgot talált a kutatás során. (Chuck Wending: Utóhatás – A Birodalom vége) Vajon létezhet az, hogy Snoke már 10000 évvel előtt, a Régi Köztársaság ideje alatt is élt? Elképzelhető, hogy a 66-os parancsnak és a Jedi Rend szinte teljes megsemmisítésének is köze volt valahogy az egészhez?

Érdekes kérdések ezek és mint ahogy oly sokszor már, most is csak spekulálunk… 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉

(forrás: ComicbookGalaxy.com)