maceSok történet kering arról, hogy Samuel L. Jackson mekkora Star Wars rajongó. A lila fénykardját külön legenda is övezi. Sajnos a karaktere a III. Epizód vége felé meghal, miután Skywalker megszabadítja a kezétől és Palpatine eltalálja őt a villámaival és leesik néhány száz méter magasból. Vagy mégis él?

Az Entertainment Weekly Radio Jacksonnal készül interjújában Mace Winduról és haláláról kérdezte a sztárt mi a véleménye, túlélhette a jedimester?

“Természetesen!” – kezdte Samuel – ” Egy jedi bármilyen magasról túlélhet egy zuhanást. Félkezű erőhasználóból pedig dugig van a történelem, szóval miért ne?”

Persze önmagában kevés, ha a színész így akarja.

“George is szerette az ötletet, ‘Nincs problémám vele, életben lehetsz.’”

Sajnos Lucas már csak mezei nézőként nézi a történetet, így a Disney kreatívjainak kell ráharapni az ötletre és „bemesélnie” a 90 éves jedi mestert a történetbe. Mindenesetre érdekes lenne, hogy vészelte át ezt az 50 évet.

Emésszük meg ezt egy kicsit, és ássunk a mélyére:
Anakin levágta a kezemet. Stimmt. Palpatine rám szabadította az Erővillámait. Stimmt. Ezek után még az ablakon is kihajítottak. Akárhogy számolom ezek elég komoly érvek amellett, hogy kipurcanhattam.

Vegyük figyelembe a következőeket: Palpatine valószínűleg a legnagyobb tapasztalattal rendelkező Sith az Erővillámok terén. A VI. részben láthatjuk, amikor Luke Skywalkert kínozza, mielőtt kivégezné. A hangsúly itt van: kínozta. Palpatine azt akarta, hogy Luke szenvedjen, még mielőtt meghal. Nem akarta, hogy könnyű halála legyen. Ezzel szemben a III. részben Palpatine rászabadította teljes megmaradt erejét Windura. Egy olyan személyről beszélünk, aki képes volt emberek hamuvá égetni, pusztán ezt a képességet használva. A kérdés így az – ha egyáltalán túlélte az Erővillámokat -, hogy képes volt-e olyan gyorsan észhez térni, hogy felfogja a zuhanás energiáit. Személyes véleményem, hogy ha a válasz az, hogy igen, akkor nagy valószínűséggel az elkövetkezendő filmekben nem látjuk a karaktert, azonban a Lázadók sorozatban nem kizárt a visszatérése. A történet szempontjából meglehetősen nehéz beágyazni a szereplőt, és nagyon-nagyon sok kérdés merülhet fel ezzel kapcsolatban, többek között a szerepe a sorozatban.

Ez szó, mint száz ez a kijelentés nagy port kavart, de kevés az információ ahhoz, hogy messzemenő következtetést lehessen levonni.

Szerintetek?

Comments are closed.