2015. december 22-től 2016. április 16-ig volt megtekinthető Bécsben a Star Wars Identities nevű kiállítás.

Mi a zárás előtti utolsó napon tudtunk elmenni erre az exkluzív élményre – saját képriportunkat fogadjátok szeretettel innen.

A gyerekeink számára meglepetés volt a kiállítás, egészen addig sejtelmük sem volt arról, hová is készülünk, amíg meg nem látták a múzeum előtti óriásplakátokat. Már eleve az a tény, hogy átléptünk egy országhatárt és épp az osztrák fővárosban lebzselünk, nagy meglepetés volt a gyerekek számára, akik gyakorlatilag soha nem jártak még külföldön.

Annyit pár nappal az utazás előtt azért elárultunk nekik, hogy múzeumba fogunk menni, amitől nem lettek azért annyira lelkesek. Nem úgy abban a pillanatban, amikor rájöttek, hová is hoztuk őket!

A Star Wars Identities egy olyan kiállítás volt, amely egyrészt felsorakoztatta a Csillagok Háborúja filmek eredeti kellékeit, a filmben látható tárgyait, relikviáit, másrészt egy interaktív játszóház is volt egyben. Ahol minden múzeumlátogató belebújhatott egy általa választott karakter bőrébe és egy digitális kütyüvel 10 pályán keresztül küzdhetett a saját szerepével. Feladatokat kellett elvégeznünk, szövetségeket kellett kötnünk és miközben ámultunk a kiállítási tárgyakra, még harcoltunk is. A végeredményt az utolsó képen láthatjátok, íme a mi, családi szövetségünk.

A kiállítás egy Star Wars rajongó részére maga volt a csoda. Az interaktív részekben egy képernyő mesélt az univerzumról, olyan alapvető információk voltak, amelyeket az IGAZI rajongók álmukból felköltve is tudtak volna, tornádó kellős közepén, az északi sarkon, egy horgászzsinóron egyensúlyozva is.

Igazából a kiállított tárgyak, eszközök, story board rajzok, Ralph Mcquarrie EREDETI látványtervek, és ilyen nagyrészt hétköznapi csodák vonták magukra a figyelmet.

Konkrétan 20 centire állni az eredeti Boba Fett páncéltól … felállt a szőr a tarkómon! Az életnagyságú Pod-racerről nem is beszélve.

A képek minőségért előre is elnézést kérek, de a világítást úgy oldották meg a kis huncutok, hogy nagyon nehéz volt fényképezni. Majdnem két órát töltöttünk ott, de szerintem simán maradtam volna még másik 6-ot is.

Írta; bouvet.caffeblog.hu , Dobó János
Képek: Dobó János

(Köszönjük Jánosnak az élményt és a korábbi TIE Interceptort is! – Szerk.)

1 hozzászólás

Comments are closed.