bobax3

A Jedi Visszatér agyalási időszakában, amikor brainstorming nehéz ózon illatától vibrált a levegő, már voltak olyan tervek és elképzelések három új filmről, melynek középpontjában Luke Skywalker küldetése áll. Az új történetfonal azt mutatta volna be, hogyan cserkészi be az ifjú jedi, Darth Vadert és a Császárt.

Kilenc több mint hat?

Szám szerint ezek lettek volna a héttől, kilencig számozott Star Wars részek. Ehhez képest, megkaptuk a Jedi Visszatért, amely ha nem is egy másik irány, de azért lássuk be, hogy jóval nehezebb egy filmben kifejteni az elképzelt három rész történéseit.

Az Inverse hozott le egy interjút Craig Millerrel, a Lucasfilm rajongói kapcsolatok osztályának vezetőjével. Ebben azt mesélte, hogy az eredeti tervek szerint A Jedi Visszetér, kiemelten Boba Fettre fókuszált volna, mint főgonoszra és Han Solora, mint hősre. Miller így magyarázta:

„Eredetileg Boba Fett egy mezei karakterként került volna a Birodalom visszavágba, de a harmadik rész forgatókönyvében már sokkal többet megtudunk volna fejvadászról, Han Solo kiszabadításáról és ezeknek a körülményeiről. Boba egyszerűen főgonosszá nőtte volna ki magát… Ez volt az elképzelés, aztán kérdésként felmerült, mi lenne ha Boba Fett a Christmas specialban is nagyobb szerepet kapjon.” (Brrr… :/ Christmas Special)

A tervek a kukába kerültek, miután a nem tudták folytatni az eredeti trilógiát. Miller erről így beszélt:

„Amikor George eldöntötte, hogy nem készíti el a harmadik trilógiát, teljesen kukázta a történetvonalat, ami megmagyarázza, hogy miért etetik meg Boba Fettet egy gigantikus szörnnyel. Így, amit ebbe a három trilógiába tervezett; Luke és Vader összecsapása, majd harc a Császárral egyetlen filmbe lett sűrítve és mind viszontláthatjuk A Jedi Visszatérben.”

Hogy miért dobta ki a terveket az ablakon az eredeti trilógia folytatásáról George Lucas? A válasz siralmasan prózai; egyszerűen, már nem érdekelte a téma…

„Kezdetben egy film volt, majd George bejelentette, hogy ez csupán egy a tizenkettőből és leforgatjuk mindet, majd változott a véleménye arra, hogy sosem lesz tizenkettő, mindössze kilenc és neki is állt hogy leforgassa ezt a kilencet. Majd ebben a folyamatban állva, George elvesztette az érdeklődését a folytatások iránt… Mialatt A Birodalom Visszavágon dolgoztunk, George eldöntötte, hogy befejezi az eredeti trilógiát és ennyi volt.”

Lucas azt mondta, visszavonul a nagy filmek elkészítésétől és a kisfilmek elkészítésére fókuszál.

„Emlékszem arra, amikor a keverő szobában dolgoztunk George-al a Birodalmon, és azt mondta nekem, hogy elkészíti a harmadik filmet, aminek ezen a ponton még nem talált címet, aztán leáll. Visszavonul a nagyfilmektől és kisfilmek alkotására fókuszál. És ezért vett teljesen más irányt a harmadik film és lett azzá, amit most A Jedi Visszatérként ismerünk.”

Boba Fett azonban nem tűnt el a süllyesztőben, hiszen a Csillagok Háborúja egyik ikonikus arcává nőtte ki magát. Több rajongói alkotás is feldolgozza ezt a karaktert és nincs olyan rajongói találkozó vagy esemény, amelyen ne találkoznánk „Vele”.

Szegény Sarlaccnak ide már több kell mint egy Rennie 😀

Tom Boba Hardy Fett

Jelenleg több pletyka is szárnyra kapott már a nyolcadik résszel kapcsolatban így az is, hogy a vásznon ismét találkozhatunk a Galaxis egyik legtökösebb fejvadászával. Nem csak a nyolcadik részben, de van esély arra, hogy önálló filmet is kapjon a rettegett végrehajtó. A szerepre felmerül Tom Hardy neve is, amit sajnos sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudunk. Minden esetre jól állna neki az ikonikus páncél!

Ti mit gondoltok? Találkozunk a nyolcadik részben Boba Fettel, vagy sem?

Ameddig ez kiderül, addig is az SWmini legyen Veletek! 😉

forrás: epicstream