hadgyakorlat.jpg

Tűkön ülve vártam a második hullám érkezését. Éppen ezért Kornél barátommal megbeszéltük, hogy meg is ünnepeljük egy jó kis nyitócsatával ezt. Sajnos azonban mindkettőnknek csalódnia kellett, mert a játékunk időpontjáig nem érkeztek meg a várva várt hajók. Ezért egy 300 pontos első hullámot búcsúztató csatát rendeztünk meg. Én a korábbi felállásomat hoztam.

VSD I-es, rajta Screed admirális és egy assault concussion missile, egy GSD I-es rajta egy Intel Officer, egy assault concussion missile fejlesztés és a Demolisher title. Továbbá az Insidious GSD I-es rajta az assault concussion missile upgrade kártya. A vadászgép fedezetet 4 db TIE Interceptor alkotta.

Az asztal túlsó oldalára az alábbi sereg állt fel Tarkin kormányzó vezénylésével. A Dominator VSD I-es, gunnery team, assault concussion missile és weapons liaison fejlesztéssel. Valamint egy VSD II-es, defence liaison, enhanced armament és overload pulse kártyákkal. Vadászgép kíséretét Howlrunner és 4 kötelék TIE Fighter képezte.

Mivel Kornélnak kevesebb pontja volt, mint nekem, így ő választotta ki tőlem a Most Wanted küldetést. Célpontnak ellenfelemtől a VSD II.-t jelöltem ki, míg magamtól az Insidious-t.

Nézzük hogyan is zajlott az összecsapás.

A felállás végére Kornél VSD I-e, a három hajómmal szembe került. A megmaradt VSD II-e pedig a bal szárnyamra. Elképzelésem az volt, hogy rombolóimat együtt tartva haladok, mert így nagyobb tűzerőt tudnak majd egy célpontra összpontosítani. Érzésem szerint itt egy hibát követtem el, ami később végzetesnek bizonyult az Insidious számára.

wp_20151216_18_53_48_pro.jpg

Az első kör, közeledésekkel telt el. Az Insidioust vissza kellett lassítanom 1-es sebességre, hogy ne kerüljön hamar a két romboló kereszttüzébe célpont hajóként, és ne szálljon bele egyből a roncsmezőbe.

A második körbewp_20151216_19_19_05_pro.jpgn már a Demolisher és a VSD-m is meg tudta lőni a Dominator-t. Az előbbi sikeresen kétszer is. Egyet távolról az orrából 2 pirossal, míg a mozgás után 5 feketével (koncentrált tűz). Szinte minden dobással sikerült maximum közelit dobnom, – amiért bőszen igyekezetem ellenfelemtől elnézést kérni, – így rombolója elülső és baloldali pajzsok nélkül 3 sebbel várta a következő kört.

A nagyobbik csatahajóm kötelék parancsával belereptette vadászgépeit az ellenséges hullámba. Nem mintha bármelyik is veszélyes lett volna, de így biztosan távol maradtak.

Végezetül az Insidious szépen belegyalogolt a roncsmezőbe és két pajzsa le is vált.

wp_20151216_19_22_55_pro.jpg

A harmadik kör hozta az igaz mészárszéket. Barátom először sérült hajóját aktiválta, – hiszen tudta, ha nem ezt teszi, akkor többet már nem fog lőni ebben a körben. Aktiválta speciális képességét, valamint a koncentrált tűzét is felhasználta. Két tűzívéről is megküldte a Demolishert. Először kapott 3 piros, 2 kék, 3 feketét, majd a 2 piros, 2 fekete kockából álló sortűz végleg lesegítette a pályáról. Kornél is mindkét dobásával közel maximumot ért el.

Válaszul a Victory-m befejezte társa művét és megsemmisítő csapást vitt be a Dominatornak.

A csatatér másik felén a roncsmezőből előbukkanó Insidious navigációval felgyorsítva igyekezett ellenfelem megmaradt hajójának első tűzívéből kikerülni. Ez sajnos sikertelen volt, így buzgó imádságokkal vártam a következő kört.

A negyedik kör elején mivel Kornél kezdett, így rögtön meg is lőtte az elé sodródott hajómat egy kis koncentrált tűzzel rásegítve. 5 piros és 3 kék kockájával (3 piros első tűzív + 1 piros koncentrált tűz + 1 piros a célpont hajó miatt) egyetlen, brutálisan jó dobásból át is küldte őt a roncsmezők békés világába… Hát nem voltam boldog…

Az ötödik és a hatodik kör békés keringőben telt el a két megmaradt rombolóval, mivel ezek a gépek nem az éles fordulóikról híresek. Az időközben ellenfelem Howlrunner-re csökkent vadászgép állománya nem befolyásolta már a játékmenetet.

wp_20151216_19_51_03_pro.jpg

A csatát Kornél nyerte, mivel sokkal több pont értékben pusztított el hajót tőlem, mint fordítva.

Mi járult hozzá a vereségemhez? Hát nem tudom… Az biztos, hogy a felrakásnál az Insidiuos-t rosszul helyeztem fel. Talán, ha nem megy bele a roncsmezőbe, akkor a két plusz pajzs megmenthette volna. Ezen kívül mást nem vettem észre. Érzésem szerint a mindkét oldalon több körön át tartó maximumhoz közeli dobások sokban befolyásolták a játékot. Nem lehetett annyira kihasználni a védelmi token-eket. Illetve sokat számított, hogy Kornélnál volt a kezdeményezés. Talán, ha nem ezeket a hajókat jelölöm ki célpontoknak, akkor más lenne a végeredmény. Ha mondjuk a VSD-met jelölöm ki, akkor ellenfelem kevesebb pontot ér el, illetve, amennyiben az ő oldaláról a Dominator-t választom ki,  úgy más pontszámokkal számolnánk a végén. De ez megint a „milettvolnaha…” kategória.

Nem érzem úgy, hogy bármelyikünk is rosszul játszott. A kockák és a kezdés joga ellenfelem oldalára billentette a mérleget. Mindezek mellett viszont egy végig izgalmas játékkal gazdagodhattunk mind a ketten.

Bízok benne, hogy lesz alkalmunk visszavágót játszani, immáron a második hullám gépeivel.

A Blog legyen veletek!