Armada

A Fantasy Flight Games által 2015. évben kiadott Star Wars Armada táblajáték lehetőséget biztosít számunkra, hogy egy admirális székéből nézve vezethessük seregeinket az Uralkodó katonájaként a Galaktikus Birodalom rendjének helyreállításáért, vagy a Lázadók Szövetségének parancsnokaként az elnyomó rendszer ellen. A játék során a filmből, valamint a hozzá kapcsolódó számítógépes játékokból, és képregényekből ismert csatahajókat irányíthatjuk az űr végtelenjében. Vadászgép és bombázó kötelékek kísérnek utunkra minket küzdelmünkbe, akik képesek a jó időben akár az egész csata kimenetelét is megfordítani.

Star_Wars_Armada_boxAz alapdobozban és kiegészítőkben szereplő űrhajók mind festve érkeznek. Velük semmi extra dolgunk nincs, csak összeszerelni őket az útmutató alapján. Még ragasztóra sincs szükségünk. A kisebb vadászgépeket viszont már festetlenül kapjuk. Az elhivatottabb játékosok ezeket szépen kifestik, ezzel is növelve a játékélményt. (akár ki is festhetik.) Aki azonban úgy dönt, hogy nincs hozzá kellő tehetsége, vagy ideje, annak sem kell aggódnia. Festetlenül is kiváló játékélményt nyújtanak.

A játékhoz feltétlenül szükség van az alapdobozra. Ebben megtalálunk minden szükséges hozzávalót a harc megkezdéséhez. Benne vannak a küldetés és sérülés kártyák, aszteroida sablonok, parancs token-ek, pálya jelölök, kör számlálók, valamint a mérő és a mozgás sablon. A rossz hír az, hogy a hajók viszont inkább csak a játék szabályainak berögzítéséhez elegendőek, mintsem ahhoz, hogy teljes játékélvezetet nyújtsanak. Mindenképpen szükség van oldalanként egy-egy nagyobb űrjárműre és egy-egy doboznyi vadászgépre. A szabály az első hullám használatával 300 pontnyi flottát határoz meg játékosonként. Ebből kell megépítsed saját seregedet. A második hullámmal ezt a készítők 400 pontra növelték.

Az megvásárol kiegészítőkben az új hajók használatához szükséges valamennyi hozzávalót a csomagban megtalálhatjuk. Nincsenek további rejtett költségek – hacsak a kártyavédő fóliákat és a playmat-et nem számoljuk annak. Természetesen az egyes hajók eltérő fejlesztés kártyákat kapnak a blister-ekben, így érdemes mindkét oldal hajóit beszerezni a hatékonyság növelése érdekében. Ez inkább a második hullámra igaz, de nem kell aggódnia senkinek! Nem az fogja eldönteni egy-egy csata végkimenetelét, hogy kinek mennyi pénze volt vásárolni.

A játékkal és a szabályokkal kapcsolatban az alábbi cikkekben találhatsz további információt.

Infó az alapokról.

Fejlesztések a csatahajókon.

Az első hullámban kiadott gépek.

Hogyan fessük vadászgépeinket. Vagy bombázóinkat.

Miben érdemes szállítani őket az összecsapás helyére.

És az alábbi helyeken pedig megnézheted, hogy hogyan zajlik egy Ligaforduló hazánkban.

Beszámoló írásban.

Beszámoló videón.

De bátran nézzél szét a többi cikkben is az Armada kategória alatt, hogy teljesebb képet kaphass a játékról.

Jó szemezgetést! 🙂