Tegnap megtudtuk, hogy miről szól majd a Jon Favreau-féle ‘A Mandalori’ névre keresztelt élőszereplős Star Wars sorozat, ma pedig magyar idő szerint hajnalban hivatalosan is lehullt a lepel a széria rendezőiről, akik között találhatunk néhány igazán érdekes nevet. Mint ahogy azt a StarWars.com hivatalos bejelentéséből kiderült, a sorozat írói és executive produceri feladataiért Jon Favreau felelt, valamint megerősítést nyert, hogy Dave Filoni valóban kiveszi a részét a széria rendezői teendőiből, méghozzá rögtön a sorozat nyitóepizódja alkalmával.

A további epizódok rendezéséért olyan nevek felelnek majd, mint a Netflix nagysikerű Jessica Jones című Marvel sorozatát megjárt Deborah Chow, a Dope (Kábszer) című drámát dirigigáló Rick Famuyiwa, valamint a tavalyi év egyik legszórakoztatóbb filmjét a Thor: Ragnarokot rendező Taika Waititi, valamint az a Bryce Dallas Howard, akit idén legutóbb a Jurassic World: Bukott birodalomban láthattunk, csak éppen a kamera ellenkező oldalán. Akik Dallas Howard rendezői képességei miatt aggódnak, azoknak megnyugtatásul szóljon, hogy nem ez lesz a főként színésznőként tevékenykedő hölgy legelső ilyen jellegű munkája, ugyanis ő felelt a még 2015-ben látott napvilágot a Solemates című rövidfilm rendezéséért is.

A rendezők bejelentése mellett egyébként napvilágot látott a sorozat első hivatalos fotója is, amin feltehetőleg a széria főszereplőjét vehetjük szemügyre. Egy hamisítatlan mandalori páncélban láthatjuk a főhőst, egy meglehetősen sivatagos bolygón, ami külsőre igencsak hajaz a jó öreg Tatooinra.

Az SWMini legyen Veletek!