Robog az a bizonyos hypevonat, sőt most kezd igazán eszeveszett sebességre kapcsolni. A heti rendszerességgel érkező Star Wars Showban ugyanis bemutatatásra került két, eddig még csak információtöredékekből és a LEGO készletek dobozairól ismert jármű, amik a filmben az Első Rend sorait fogják erősíteni.

Az első gyönyörűség az eddig csak First Order Heavy Assault Walker-ként, avagy „Gorilla lépegetőként” ismert négylábonjáró nehéztüzérség, ami a keresztségben a hangzatos AT-M6 (All Terrain Megacaliber 6) nevet kapta az első rendi mérnököktől.

A klasszikus birodalmi AT-AT-khez hasonlóan a fegyverek többsége a jármú „fej” részén helyezkedik el, viszont az M6 típus a feje fölé is kapott egy elég impozáns méretekkel rendelkező ágyút, ami biztosan hatalmas pusztítást fog okozni az Ellenállás soraiban.

A másik játékszer pedig az Első Rend Dreadnaught típusú csillagrombolója. Nevét az 1906-ban vízrebocsájtott monstrum, a Brit Királyi Haditengerészet HMS Dreadnaught nevű csatahajójáról kaphatta, amely a 20. század eleji haditengerészet úttörőjének számított.

Ahogy földi megfelelője, úgy az új csillagromboló is hatalmas méretekkel, erősen páncélozott hajótesttel és rengeteg tüzérségi löveggel lesz fölszerelve. Amiről egyenlőre tudunk az a hajótest alján elhelyezkedő, bolygóközeli pályáról alkalmazható automata lézerágyú (Orbital Auto Cannon), valamint a hajótesten elszórt 24 darab légvédelmi ágyú.

A hajótest a napvilágra látott adatok alapján 7669,72 méter (25 162,8 láb) hosszú, így méreteiben sem éppen elhagyagolható az új „hajócska”.

Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy a néhai birodalmi flottában szolgálatot teljesítő Birodalmi-osztályú Csillagrombolók „csak” 1600 méter hosszúak voltak.

Nem semmi ütközeteknek nézhetünk elébe, ha ilyen fegyverarzenált álmodtak meg nekünk a film készítői, ráadásul az Ellenállás új kütyüiről egyenlőre igen keveset tudunk. Reméljük ez hamarosan változik. 😉

Addig is az SWMini legyen Veletek 😉