3addc74275b3577f6e7905b359733cf1

Megígértük, tehát bemutatjuk. A galaxis kedvenc üdülőhelye a világnagy stranddal rendelkező Tatuinon. Ahol a kiszolgálók udvariasak, a zene kellemesen fülbemászó, a gyógytornászok kiválóan képzett szakemberek, a vállalkozó kedvűek barátságos birkózásban mérhetik össze fizikai képességeiket a tulajdonos kedvenc háziállatáéval, aki egyébként egy roppant megnyerő modorú, jóvágású, kedves személy….ez Jabba palotája.

swi32_box_left

 

A dobozban minden szép és jó megtalálható, ami egy nagy kampányoláshoz és skirmishez kell, terep, kártyák, figurák. És a rancor.  Mondom RANCOR.

swi32_sample2

A nagy dobozhoz hosszú kampány dukál, ebben hőseink műszaki probléma miatt (lelövik őket) leszállnak (lezuhannak) eme csodálatos bolygóra, ahol is a fentebb említett úriember hajlandó némi védelemmel szolgálni, de azért ennek megvan az ára.

Skirmishez kapunk rögtön 4 küldetést és ebből 2-t ráadásul akár 4-en is játszhatunk.

A játékos karakterek, szám szerint három, mind a Mercenaries frakcióhoz tartoznak. Kezdjük a hölggyel.

swi32_hero_shyla-varad

Ő bizony egy mandalor (mivel mindenki tudja miről van szó, ezért nem magyarázom). Őt nem érdeklik a lőfegyverek, közelről szereti rendezni a nézeteltéréseket. Egy akcióért és 1 Strain-ért cserébe magához édesgeti a 3 lépésen belül állót, hogy megmutassa neki a szép kis pengéjét. Az aktivációja végén pedig vissza is kapja az elvesztett Straint, ha nem áll mellette ellen. Van a tarsolyában némi robbanó meglepetés is, amivel a távol állókat tudja lerendezni, illetve attól függően, hogy a barát vagy ellenség, elrejthet vagy legyengíthet egy figurát a Füstbombával.

swi32_deployment_shyla-varad

Skirmishben szintén meg szeretné ölelgetni az ellenfelét és az aktiváció kezdetén vagy kap 1 lépést vagy gyógyulhat.

swi32_onar-koma-sheet

Rozmárarcú Onar kománk kemény csávó, mindenkire durván néz, mire azok arrébb mennek (Rush). Az ártó szándék pedig lepereg róla, mint viaszosvászonról a hajnali eső és ha megáll pihenni, kettőt is pihen (szinte már majdnem Chuck Norris), de csak egyszer teheti meg körönként. És nem védekezik (mondom én, hogy tiszta CN).

Osztálykártyái segítségével másokat segít azzal, h. növeli a védekezésüket vagy a saját HP-ja megnövelésével nyeli be a találatokat más helyett vagy a sebzésére pakolhat pluszokat, így igazi Terminátor válik belőle.

swi32_deployment_onar-koma

Skirmishben a távolságot mint üveggolyót feláldozva még többet sebez és szintén fellök mindenkit, illetve a közelben állókat segíti automatikusan. A dobott Surge-ket sebzésre cseréli, ennek fejében lemond némi pontosságról.

swi32_hero_vinto-hreeda

Harmadik versenyzőnk egy gyorstüzelő rodián (Greedo V2.0). Sikeres távolsági támadás esetén még egy ellent meg tud sebesíteni és röntgenszeme van, átlát mindenen.

A paklijával biztos sérüléseket osztogat és körbe is tudja lőni magát, valahogy így (:

Skirmishben a Surge-k segítségével mindenféle jóságot tud kiosztani és itt is működik az egyet lövök, kettőt találok (Boltslinger), ráadásul egy akcióért cserébe kétszer is támadhat.

swi32_deployment_vinto-hreeda

Kampánymódban a bátor Overlord (whatever) olyan segítséget kap, mint a Call Your Shot, amivel 1 Dodge-tól és 3 Block-tól szabadíthatja meg a védekezni vágyót. Vagy ott van a Shot First, minek segítségével a rebellisek előtt aktiválhat  egy csoportot és Jetpacks, ami mobilissá teszi az egységeket.

Kap 2 Osztályt is. Az egyik (Nemeses) rögtön ad egy nemes Birodalmi és egy becsületes Söpredék egységet, amelyeket ráadásul olcsóbban tehet le az asztalra (Powerful Foes). Tovább menve a Ringleader 2 mozgásponttal segít és a szomszédos saját támadó egységnek ad kölcsön némi Accuracy-t és sebzést, míg az Indomitable-el a feljebb olvasható eső és viaszosvászon effektus jön létre, támadáskor a kártyát kimerítve egy fekete kockát adhatunk a védekezéshez, majd 1 Threat-ért cserébe frissíthetjük is.

A Hutt zsoldosok vérdíjat tűzhetnek ki a hősökre, amiből aztán + sebzés és Surge jöhet. A Scouted segítségével újradobhatunk egy védekező kockát és a Dodge-kból Evade-t csinálhatunk. A Most Wanted-et kijátszva pedig egy rakat sebzést okozhatunk a szerencsétlen egyénnek.

Na de nézzük milyen is a személyzet az intézményben.

swi32_weequay-pirate swi32_weequay-pirate_elite

Vannak külsősök, akik kalózosdit játszanak és nem átallanak + Accuracy-t kapni alapból és még dobott Surge-t is felhasználhatnak ugyanilyen célra. A Raider képességükkel pedig újradobatnak az ellennel egy kockát. Elite kiadásban még több Accuracy-t (és egyebeket) kapnak, egy akcióért cserébe pedig el is rejtőzhetnek.

swi32_gamorrean-guardswi32_gamorrean-guard_elite

Mindenki kedvenc Gamorrai (massz-)őre is jelen van. Sima kiadásban -1 sebzést oszt ki (hehe), de legalább újradobhatja mind a támadó, mind a védekező kockát és nem csak a szomszédos mezőkön gyakorolhatja a csontropogtatást. A haladó tanfolyamot végzett (massz-)őr már komolyabb, ha távolról támadnak rá jobban blokkol és támadáskor újradobhat egy kockát.

A repülő cserediákok meglehetősen törékenyek, főleg az alap verzió, de legalább mozgékonyak.

swi32_jet-trooper swi32_jet-trooper_elite

Némi Surge-ért cserébe sebzést vagy Accuracy-t tudnak magukévá tenni. Az Agile képességük lehetővé teszi, hogy egy Block-ot lecseréljenek egy Evade-re. A szürkék egy támadás után kapnak egy mozgást ha az ellen 2 lépésen belül van, a pirosak pedig +1 kék kockát és kettőt mozoghatnak támadás után.

Végül de nem utolsósorban amitől mindenki a padlóról szedte fel az állát a kiegészítő bejelentésekor, a rancor.

swi32_rancor_campaign swi32_rancor_skirmish

Külön kártyája van kampányra és skirmishre.

Mindkét esetben nagy, sok HP-ja van, rengeteg sebzést tud kiosztani. Kampányban meg lehet etetni a kis szőnyegcirkálót egy saját egységgel, hogy vissza tudja szerezni az elvesztett életerőt és el tudja hajítani a 2 lépésen belüli elleneket. Testfelépítésének köszönhetően nem tud kapcsolatba lépni a környezetével (láttuk, hogy Luke-t sem bírta kipiszkálni a lukból). Skirmishben brutális módon megtámad két különböző enemyt és a kör kezdetén magához vehet +1 fekete kockát, de ez esetben nem lesz brutális.

Vaskos kiegészítő ez kérem szépen, mindenféle jóval, én meg külön örülök, hogy a zöldeket részesítették előnyben. Mivel AT-ST-je mindenkinek van és most már lesz rancorja is, tessék kipróbálni mi lesz ebből:

9kG4G

Az SWmini legyen Veletek!