maxresdefault

„Mintha újra a játszótéren lettünk volna gyerekkorunk sztárjával!”

Így nyilatkozott Gareth Edwards USA Today-nek arról az élményről, hogy Darth Vaderrel forgathatott! A nagyúr előtt egy másik gonosztevő is szóba került.

Ben Mendelsohn által megformált Orson Krennic nagyon különbözni fog az eddig vásznon látott Birodalmi tisztektől. Más osztályból és múlttal érkezett, mint a többiek és másképpen reagál a helyzetekre, beleértve a feljebbvalókkal folytatott diskurzust is. Ahogy láttuk Vadertől sem ijed meg.

rogueone_krennic_deathstar

Mivel eddig a vásznon megjelent top tisztek, mint Tarkin, amolyan felső tízezerbeli egyéniség voltak amire brit akcentussal erősítettek rá, Edwards is azt kérte Mendelsohn-tól, hogy próbálja elsajátítani. A színész azonban úgy gondolta, hogy egy olyan tiszt, aki a titkos Fejlett Technológiák Kutatóközpontjának a  Birodalmi katonai vezetője, biztosan nem tagja ennek a klubnak.

„Olyan lett volna, mintha a Birodalomnál üresedés van a felső vezetői körben, akkor elmenne a Királyi Shakespeare társasághoz és onnan toboroznak. Tetszett Ben ötlete, hogy a karaktere jobban „munkásosztálybeli” és a személyisége a nyers erőt adja át.”

director-krennic-rogue-one-star-wars-story

A rendező így folytatta: „Átütötte annak az elit klubnak a falát amely nem akarta beengedni és ezért látjuk az „Én vagy Ők” személyiséget a vásznon.”

De vissza Vader nagyúrhoz. Bár januárban még bizonytalan volt, de mára már teljesen egyértelmű, hogy a sötét nagyúr visszatér a vászonra!

A közös munka Vaderrel egy teljesen új szint volt Edwardsnak. Hogy teljes legyen az élmény, a hangát ezúttal is James Earl Jones adja a gonoszba fordult Skywalkerünknek (magyar nyelven, nyilván ez kevéssé lesz erős). Ahogy rendező elmondta, amint elkezdték a forgatást és a fekete páncélos alak bevonult a kamerák elé, mindenki újra 4 éves gyereknek érezte magát a csapatból. Nem kicsit irigyeljük őket az élményért…

Rogue One: A Star Wars Story Darth Vader Photo credit: Lucasfilm/ILM ©2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

„Mintha újra a játszótéren lettünk volna gyerekkorunk sztárjával!” – folytatta a rendező. – „Mindenki nagyon tiszteletteljesen bánt vele, mintha egy igazi Sith nagyúrhoz szólna. Mindezt úgy, hogy mindenki tudta, hogy a páncél mögött csak egy színész van.”

A trailerben látott jelentről csak ennyit mondott:

Ott volt Darth Vader. Darth Vaderrel forgattunk! És mikor ott álltam csak ennyire gondoltam: „Ez Király!”. Bár senki nem akarta bevallani, de mindenki átment remegő fanboyba. Lehetetlen volt nem megőrülni. Annyira ikonikus.”

Ha egy cosplayerrel találkozunk, már akkor is előkerülnek fényképezőgépek, de képzeljétek el, ha ott lehetnétek egy ilyen forgatáson… Már tudom mit kérek a Télapótól/Jézuskától!:)

Már csak szűk másfél hónap, addig is az swmini legyen Veletek!