thrawnrebelsA nyakunkon az új Star Wars: Rebels évad, a felforgató lázadókén pedig Thrawn admirális! Nem lesz könnyű dolga a sorozatnak, hogy megfelelően integrálja a régi-új admirálist a sorozatba. Akik olvasták a Birodalom örökösei trilógiát, (joggal) hatalmas elvárásokkal ülhetnek a tv/net elé, hogy viszontlássák a zseniális „főgonoszt”.

A sorozat atyjával Dave Filonival készített interjút az Entertainment Weekly, aki volt olyan kedves egy kis videóval is megdobott minket.

Filoni ennyit mondott az új bad-ass rosszfiúról:

„Tényleg nagyon messzire jutott, hála az igazán kivételes képességeinek és rátermettségének. Pontosan tisztában van a önmagával és a lehetőségeivel, ami igazán félelmetes ellenfélé teszi. Nem alkalmatlan, mint Piett, nem játszik politikust, mint más Birodalmi tisztek. Ő egy igazi katonai stratéga.
Mindemellett egy igazi kifinomult társasági ember. Imádja és ismeri a művészeteket. Olyan, mint James Bond bármelyik zseniális ellenfele szerepelne a Star Wars-ban.
Rendkívül intelligensen megtalálja az emberek fő motivációit és indítékait, amiket alapjaiban tud lerombolni. Mint Patton; műveli a háborút és a költészetet.
Olyan színészre volt szükségünk aki képes életre kelteni egy ilyen lenyűgöző intellektust. Nem csak egy hangot akartam, egy századik brit tisztet. Egy igazán gonosz intellektust, akit imádni fognak!”

Nos a könyvekben Thrawn végtelenül gyakorlatias és zseniális vezető volt, de gonosznak nem mondanám. Egy bolygó elpusztítása számára csak a taktika része, nem hordoz érzelmi töltést. Félek, hogy a fentiek alapján nem ezt fogjuk kapni. Hamarosan meglátjuk.

Hogy Disney is tovább csigázzon minket, kaptunk még egy kis trailert is: