A galaxis legfélelmetesebb mészárosa. Milliók meggyilkolója. Grievous tábornok. Egy lény fémtestben, érzelmek, félelem nélkül. Hogyan vált azzá a fémszörnnyé, akinek puszta nevének említésétől is rettegnek?

Grievous tábornok, születési nevén Qymaen jai Sheelal, a Független Rendszerek Konföderációja Droid Hadseregének legfelső parancsnoka volt a klónok háborúja nagy részén. Grievous eredetileg a kaleesh fajból származott, akik könnyen felismerhetőek voltak az arcukat borító maszkról. Grievous_originalFiatalkorát az anyabolygójukon a Kalee-n töltötte, amelyet épp akkor pusztított a Huk háború, mely az őslakos kaleesh, és a hódító hukkok között tört ki, akik rabszolgasorsba akarták kényszeríteni a kaleeshokat. Sheelal számos győzelemre vezette népét, és rengeteg hukot ölt meg, olyannyira, hogy a végén félistenként tisztelték, és szerették őt. Később megismerkedett egy nőstény kaleesh, Ronderu lij Kummarral, akivel szoros kapcsolat alakult ki kettejük között. A háború borzalmaihoz hamar hozzászokott Sheelal, de Kummar halála sosem  érzett mélységekben rázta meg. QymaenRonderuHuksFelvette a Greivous nevet, és csapataival megkezték kiszorítani a hukokat a bolygóról. Az offenzív egészen a hukok anyabolygójáig tartott, amikor a Kereskedelmi Szövetséggel jó kapcsolatokat ápoló hukok a Köztársasághoz fordultak segítségért. A Szövetség közreműködésével a hukok a kaleesh népet állította be agresszorként, és hódítóként, így a Köztársaság a jediket küldte segítségül. Greivous mérhetetlen csalódottságot, de sokkal inkább haragot érzett a hukok, és főleg a jedik iránt, akik így a Kaleere szorultak vissza. A konfliktus lezárása után a Köztársaság beszüntette a kereskedést a kaleesh néppel, és komoly szankciók alá vetették, valamint a háborúval járó károk megtérítésére is kötelezték őket. A kereskedés beszűkülésével a Kalee gazdasági mélypontra süllyedt, ami újfent táplálta Grievous dühét a Köztársaság iránt.

San Hill, az Intergalaktikus Bankár Klán elnöke egy lehetőséget ajánlott Grievousnak. Hill meglátta Grievousban az IGBK sorozó ügynökének lehetőségét, és szolgálataiért cserébe felajánlotta, hogy átvállalja a Kalee hatalmas adósságát, így lehetőséget adva lakosainak az embargó átvészelését. Grievousnak már a gondolattól is rossz érzése volt, hogy egy lelketlen megavállalat ünnepelt pribékje legyen, de megértette, hogy az egyezség segíti újjáépíteni azt, amit a háború elvett tőlük. Később beleegyezett, hogy vezetni fogja a Klán droidokból álló személyes seregét. Grievous tevékenysége alatt kezdték meg gyártani a később hírhedtté vált IG-100-as Magna testőröket, és szintén Grievous kérésére állították át őket programozható egységekké. Így érték el, hogy figyeljék, és lemásolhassák a harcmozdulatokat.

San_Hill_transforming_GrievousNem sokkal ezután Grievous tudomást szerzett róla, hogy a hukok szent kaleesh temetkezési helyeket rongáltak meg, és hogy a Köztársaság semmit sem tesz ennek megakadályozásában. Grievousben ekkora tudatosult, hogy ha véget akar vetni a hukok további terrorjának, akkor személyesen kell cselekednie. Ennek érdekében felbontotta a Hillel kötött szerződést, és visszautazott a Kaleera, hogy bosszút álljon. Hill a hír hallatára meg akarta öletni Grievoust, de félt, ha túléli a merényletet bosszút fog állni rajta. Épp ezért kapcsolatba lépett Kicsi Poggle, Darth Sidious, és Dooku Gróffal, akik értesítették, hogy a készülő droidsereg élére szükségük van egy tábornokra. grievous_vs_clonetroopers_by_livio27-d2za6umA terv szerint bombát helyeztek el Grievous hajóján, melyen utazott. A detonáció következtében súlyosan megsérült, de életben maradt. A torzót, ami maradt a testéből elszállították a Geonózisra, ahol egészségügyi ellátás alá helyezték. Itt Dooku meggyőzte Grievoust, hogy a merényletet a jedik követték el ellene, tovább mélyítve ezzel gyűlöletét. Ezek után Hill felajánlotta neki, hogy továbbra is hajlandó vele a közös munkára, feltéve, ha elfogadja, hogy újjáépítik. Grievous ezt más opció hiányában elfogadta, azzal a feltétellel, hogy az elméjét nem babrálják.Sifodyas Grievous életben tartásához vérre volt szükség, ezért felhasználták a lefagyasztott testét a rég eltűnt jedinek, Sifo-Dyasnak. Bár a jedi vére gazdag volt a midikloriánokban, ez mégsem kölcsönzött Grievousnek semmilyen Erő érzékenységet az új testében. És bár megegyeztek, hogy nem piszkálnak bele az elméjébe, ezt mégis megtették oly módon, hogy ezt Grievous ne vegye észre. Ennek érdekében kitörölték a zavaró emlékeket, és növelték a mozgékonyságát, hogy maximálisan ki tudja használni az emberfeletti testét. general_grievous_by_hessianforhire-d88zcsrGrievous újjáépítése közben a geonózisi tudósok a megmaradt szerveit egy duránium ötvözetből készült testbe helyezték, amely egy krath harci droidra emlékeztetett LX-44-es robot lábakkal. Kiborgként, az új testében Grievous sokkal hatalmasabb lett, mint valaha. Elérve emberfeletti erősséget, -gyorsaságot, és -mozgékonyságot, valamint lehetősége nyílt a két karját négy darabra nyitnia. Ezen képességekkel Grievous az egyik legnagyobb jedi gyilkossá vált a klónháborúk idején, és taktikai stratégává, mint a Független Rendszerek Konföderációja Droid Hadseregének legfelső parancsnoka.

Az SWMini, és az Erő legyen veletek! 🙂

 

Forrás:

http://hu.starwars.wikia.com/wiki/Grievous