Han_Solo_Star_Wars_The_Force_Awakens_Jacket__92264_zoomHarrison Ford, mindenki Han Solo-ja, úgy döntött, hogy aukcióra bocsájtja Az ébredő Erő során viselt kabátját, majd a befolyó összeget az epilepszia gyógyításához kapcsolódó kutatásoknak adományozza.
Talán jobb nem is belegondolni, hogy mennyiért fog végül elmenni az a bizonyos régi-új dzseki; egészen biztosan lesznek olyan rajongók, akik képesek csillagászati összeget adni az eredetiért. A IV-VI. részek Han Solo mellénye is közkedvelt ruhadarab a fanok (és nem csak a cosplayesek) körében; egészen biztosan elkezdték már sorozatgyártani ezt a bőrkabátot is.
A tény, hogy valaki magáénak tudhatja az eredetit… Tekintve a nemes célt, én reménykedek benne, hogy egy kisebb vagyonért fog gazdát cserélni Han új öltözéke.

És miért az epilepszia?
Harrison nemrég beszélt először arról, hogy az immár 26 éves lánya epilepsziában szenved. Ugyan nyolc éve már, hogy nem volt egyetlen rohama sem, gyerekként félrediagnosztizálták és migrén elleni gyógyszerekkel próbálkoztak – hiába. A FACES (Finding A Cure For Epilepsy) gálán március elején tartott beszédet, ahol meg kellett küzdenie a könnyeivel, miközben Georgia-ról beszélt. „Ő az én hősöm. Szeretem.” – mondta, majd elmesélte, mekkora megkönnyebbülést hozott, amikor Dr. Orinn Devinskly felírta a megfelelő gyógyszereket, ezzel megszüntetve Georgia rohamait.

harrison-georgia--a

A befolyó összeg pontos felhasználásáról Dr. Devinskly fog dönteni, aki a NYU Langone Medical Center egyik orvosa. Hogy még jobban felhívja a rajongók figyelmét, Harrison Ford külön kiemelten kijelentette, hogy ezt viselte az egész forgatás alatt.

Szóval Han Solo kabát, hurrá! Azonban egyetlenegy utolsó bökkenő volt még, Harrisonnak először vissza kellett azt kérnie a lánya orvosától, aki egyébként a család barátja. „Dr. Devinskly nagyon akarta ezt a kabátot, és úgy illik rá, mintha rászabták volna” – mondta Ford. Hogy pontosan hogyan került a dokihoz, és hogy mikor fordult meg először az aukció gondolata Harrison Ford fejében… Érdekes kérdések.

Mindenesetre az aukció már elindult, jelenleg 34.000 USA dollárnál tart, ami majdnem 10 millió forintnak felel meg. Mivel még csaknem két hét áll a licitálni kívánók rendelkezésére, így valószínűleg nem fog itt megállni az összeg. Az aukció egyébként ezen az oldalon érhető el.

Kíváncsian várom, hogy mi lesz ennek a vége; addig is az Erő és az SWMINI legyen veletek!:)

Forrás1Forrás2