sw8Az új epizód csak újragyúrta a múltat és nem adott semmi újat, sőt! A szerkesztőségben is sokan osztják ezt a véleményt és már előre félnek, hogy a VIII egy újracsomagolt Birodalom visszavág lesz. Adam Driver a Collidernek adott interjújában kifejti a véleményét az új filmről:

Collider: Milyen együtt dolgozni Rian Johnsonnal?

Adam Driver: Talán csak én gondolom így, de én sokkal stresszesebb lettem volna JJ és Rian helyében. Rian már egy kész felállásba érkezett és képes volt magasabb szintre emelni a saját fantasztikus módján. Már akkor dolgozott a forgatókönyvön, mikor mi még be sem fejeztük az elsőt. Rengeteget tanultam a karakteremről az ő írásaiból is. A legudvariasabb, szerény srác de megfelelően határozott és mindig az első aki felismerte ha valami nem működik. Gyakran megesik, hogy a forgatókönyvben valami elsőre nem teljesen tiszta, de ő nagyon ügyesen helyrerakta ezeket.Kylohelmet

Collider: Amit mindenkit érdekel: milyen a forgatókönyv?

Driver: Nagyszerű. Hasonlít A Birodalom visszavágra,  más lesz a tónusa, mint a korábbi filmnek. Arra mindenki azt mondta, hogy sötét. Szerintem nem feltétlenül az. Csak más a hangulata, de mégis nagyon egyértelmű, tiszta. Rian bízik benne, hogy a közönség kész befogadni az árnyalatokat. Nem egyszerűsítette a történetet és pont ezért volt nagyon élvezetes forgatni.

Lehetséges, hogy én vagyok csak paranoiás, de nagyon úgy néz ki, hogy nem hallgattak a kritikákra és IV epizód éled újra VIII-ban a jövőben. Természetesen nem baj, ha kicsit sötétebb a történet, de mi egy ÚJAT kérünk!

Akárhogy is, az swmini legyen Velünk!