rogueoneKözeledik a film, így a könyvek frontján is elő kell készíteni az új csodát. James Luceno következő regénye a Catalyst a Rogue One: A Star Wars Story előzményeit fogja taglalni. A hátán ez áll:

„A háború elborította a galaxist. Az éveken át tartó ellenségeskedés a Szeparatisták és a Köztársaság közt végigszántja a csillagokat. Mindkét fél halálosabbnál halálosabb fegyvereket és technológiákat használ fel, hogy megnyerje a háborút. Orson Kennric, a szupertitkos HALÁLCSILLAG projekt egyik tagja elhatározza, hogy még azelőtt kifejleszti a végső fegyvert, hogy az ellenség is valami hasonlót vethessen be, amihez régi jó barátja Galen Erso lehet a kulcs.

Galen energia fókuszálást célzó kutatásai nemcsak Krennic figyelmét keltik fel, így a tudós pillanatok alatt a galaktikus konfliktus középpontjában találja magát. 

Miután Krennic kiszabadítja Galent és családját a Szeparatisták fogságából, az Erso család Krennic csapdájába esik. Krennic mindent felajánl a tudós kutatásaihoz, aki abban a hitben él, hogy kutatásaikat a galaxis jobbítására fogják felhasználni. Mikor Galen rádöbben az igazságra, már nem csak a saját, de a galaxis megmentéséért is küzdenie kell.”

A könyv készíti elő azt a „szerelmi” háromszöget, amely végül kiteljesedik majd, Galen, Jyn és Krennix közt. Bár sejtjük mi lesz a Halálcsillag sorsa, érdekesnek ígérkezik ez a  korszak.

Catalyst-Cover

A könyv novemberben jelenik majd meg, sajnos csak angolul. Sebaj, az swmini Velünk lesz!:)