UPDATE: Elkészült a cikkről egy videóanyag! A csatornán találhattok számos más tartalmat is, ami az idő folyamán bővítésre kerül!

A linkért kattintsatok ide!

vagy ide:

Palpatine arca a Mace Winduval való harcuk során végérvényesen megváltozott. Mi történt vele?dsa

 

Palpatine külseje az évek során folyamatosan változott, és deformálódott a Sötét oldal energiáinak következtében. seven_palpatine_04Darth Bane magyarázata szerint a Sötét oldal hosszútávú használata következtében, a szervezet képtelen elviselni az ezzel járó megterhelést. Ezért rendelkezik majdnem minden Sith és sötét Jedi fakó bőrrel, fekete körmökkel, és sárgás szemmel. Szokás volt mondani, hogy a Sötét oldal egyfajta drog, és mint minden káros drognak, ennek is megvannak a maga velejárói. A régi sith fajok rendelkeztek bizonyos fokú ellenállással, ugyanis az ő szervezetük az evolúció során úgy fejlődött ki, hogy képesek legyenek ellenállást tanúsítani a Sötét oldal negatív hatásaival szemben. Ez a valószínűsíthető ok a deformáltságra Palpatine esetében, de mindig így nézett ki? Hiszen a Sithek bosszújában láthattuk, hogy nem.

Népszerű tévhit, hogy Palpatine arca a Mace Winduval folytatott harcuk során változott meg. Windu képes volt Palpatine Erővillámainak egy részét visszatéríteni a feladó arcára, ezt a filmben is láthatjuk, de ez nem teljesen igaz.
Palpatine a filmben betöltött ideje alatt már rég Sith Lovag volt, így az arca és megjelenése már akkor is torzult. Egy, a politikában jártas ember nem lesz sosem magas pozícióba helyezve, ha meg van bélyegezve, és a Jedik azonnal felismerték volna. Ezért el kellett rejtenie valós kinézetét a világ, és a Jedik elöl.

asdDarth Plaugies tanítványaként Palpatine számos régi technikát eltanult, amelyekkel meg tudta változtatni a külsejét. Sith alkímiával létre tudott hozni egyfajta maszkot, melyet a Sötét oldalon keresztül tudott alakítani, így változtatva el külsejét, akár évekkel fiatalabbnak vagy öregebbnek látszani. Ez olyannyira hatásosnak bizonyult, hogy akár orvosi vizsgálatok sora sem fedne fel semmilyen szokatlanságot. Ezen maszk megadta Palpatine-nak azt a barátságos profilt, hogy senki sem gyanakodna rá.

Azonban a maszk használata közben a viselőnek rendkívül figyelmesnek kellett lennie, ugyanis, ha megsérül, vagy közvetlen találatot szenved el, abban az esetben a maszk hatása elvész. Pontosan ezt történt, amikor Mace Winduval küzdött; a saját villámai egy része visszaverődött az arcára, így téve használhatatlanná a mesterségesen megalkotott külsejét, és felfedte valódi kilétét. Ha a maszk viselése közben megsérül, abban az esetben újra megalkotni meglehetősen nehézkes, azonban Palpatine nem is próbálkozott ezzel, hiszen sérüléseit szimplán a Jedikre fogta, mutatva a puccs kísérletét.

dsdadsaÉlete végéhez közeledve Palpatine alig maradt felismerhető emberként. Külseje teljesen eltorzult a Sötét oldal miatt.

 

Az Erő és az SWMini legyen veletek! 🙂

 

források:

Comments are closed.