ben
Egy kis ízelítő a Tatooine-on eltöltött magányos évekből? Egy újabb emlékeztető arra, hogy miért is szeretjük őt annyira? IGEEEN!

Nem hinném, hogy egyedül vagyok vele, de nálam nincsen olyan, hogy elég volt Obi-Wanból. Halkan, de biztonsággal ki merem jelenteni, hogy talán ő a Jedi, mint fogalom élő megtestesítője. És a Marvel, ha nem is sokat, de belátást enged Ben Kenobi tatooine-i napjaiba.

Igazi, meghamisíthatatlan Jedit kapunk; egy kicsi, szörnyen apró darabot abból a hatalmas történetből, ami 20 évet ölel fel. A rajzok gyönyörűek, szerintem nagyon eltalálták a… Az egészet.
Az egyetlen és legnagyobb probléma csupán az, hogy mindössze 15 oldal, ami valljuk be… Végtelenül kevés. Az, hogy az imgur.com-ra felkerült, nem tudom mennyire legális; de már csak a képek miatt is megéri vetni rá egy pillantást, még angoltudás hiányában is.

J1JUqEIFélelem… Harag… Gyűlölet… Szenvedés… Darth Vader.
Szerintem Anakin Skywalker lelki mélyrepülése, majd sorsának beteljesítésével a fellegekbe emelkedése egy gyönyörű folyamat; mindazonáltal nehéz iránta (főleg bukásakor) nem érezni némi empátiát. Na igen, de mi lett egykori mesterével?
Hogyha Vader története kapcsán előjönnek az emberekből bizonyos érzések, akkor talán jobb nem is belegondolni Obi-Wan helyzetébe. Mert ő az, aki mindig a jóra törekedett, és mégis a rövidebbet húzta. A képregény talán egyik legkatartikusabb pontja az, amikor Owen Lars Ben képébe vágja a következő kis „kedves” megjegyzést: „Haven’t you murdered enough Skywalkers already, Kenobi?” („Nem öltél már elég Skywalkert, Kenobi?”)

Úgy gondolom, hogy felesleges többet mondanom; engem magával ragadott ez a pár oldal is, csak ajánlani tudom. Nagyon jól megszerkesztett és megrajzolt montázst nézhettek végig, hogyha van rá öt percetek:)
A képregény ITT érhető el.

És hogyha Obi-Wan, akkor szerintem Ewan McGregor (ahogy Alec Guiness) sem felejthető el. Hogyha szeretnél egy picit többet tudni Ewan-ről, olvass bele egy régebbi cikkünkbe!:)

Az Erő legyen veletek!