imperial_starfleet.jpg

Egyre bővülő társaságunkban nem először adódott úgy, hogy négyen jöttünk össze egy játékdélutánra. Szakítva az eddigi hagyományokkal most nem két külön játéktéren játszottunk, hanem egyazon területen. Mivel azonban a szabály alapvetően nem négy játékosra íródott, ezért változtatnunk kellett rajta itt-ott. Az alábbiakban ezeket az ötleteket és tapasztalatokat szeretném megismertetni veletek, hogyha ti is rászánjátok magatokat, akkor bátran nekivághassatok.

Az első kérdés, ami rögtön adódott, az az admirálisok kérdése volt. Oldalanként egy, vagy hozzon mindenki egyet-egyet és csak a saját hajóira vonatkozik? Mi az utóbbi mellett döntöttünk pusztán a közelgő verseny miatt. Amennyiben a másikat választottuk volna, akkor az admirális költségét szétosztottuk volna a két játékos között.

Pontszám. Oldalanként 600. Ez fejenként 300-300. Ezt a legegyszerűbb megbeszélni.

Nevesített kártyák. Sokat gondolkodtunk, de végül amellett döntöttünk, hogy játékosonként egyszer szerepelhetnek nevesített hősök és csatahajók. Ez azt jelentette, hogy két Demolisher és két Gallant Heaven került a pályára.

wp_20151030_19_14_48_pro.jpg

Küldetés? Nos, mi az összpontszám függvényében gondolkodtunk. Ez azt jelentette, hogy amelyik oldalnak kevesebb pontja van összesen, az a kezdő játékos pár. Ebből következik, hogy a másik játékos pár által kiválasztott küldetésekből választhat egy kártyát, amit játszunk majd.

Felállás. Nem szerettük volna, ha középen egy hatalmas PvP aréna alakul ki, és kockadobálásról szólt volna a játék, ezért középre egy részen nem lehetet kezdésből hajót rakni. Sajnos ez azt eredményezte, hogy a gyakorlatilag két külön csata ment egészen a negyedik körig. Ekkor értek össze a hajók amik a másik fél felé igyekeztek. A játék vége felé már inkább a PvP felállást tartottuk volna jobbnak.

Felrakásnál mi oldalanként felváltva pakoltunk fel a szabályok szerint, mivel a választott Minefields küldetésből más nem következett.

wp_20151030_19_15_04_pro.jpg

Mit hozott nekünk ez a fajta játék?

Azt kell hogy mondjam rendkívül jó hangulatot! Amellett, hogy nagyon sok sört és pálinkát sikerült meginnunk, nagyon élvezetes volt az ütközet. Nagyon szép látványt nyújtott 1200 pont a pályán. A játéktér bal oldalán jó kis csata alakult ki, míg a jobb oldalról a lázadók igyekeztek gyorsan átérni a bal oldalra, hogy eldöntsék a játékot, de terveikkel ellentétben ez nem ment olyan gyorsan. Csak a negyedik körre értek össze a keresztbe haladó lázadók a birodalmi erőkkel. Míg a gyorsan haladó lázadókat üldöző birodalmi erők csak a végét csipkedték a seregüknek.

wp_20151030_20_53_38_pro.jpg

A negyedik körre a sok alkohol is meghozta gyümölcsét és a keresztbe haladó lázadó AF lemanőverezett a pályáról, és a bal szárny VSD-je is olyan pozícióba került, amiből a következő körben óhatatlanul a játéktér elhagyása következett.

Végül a játék abbahagyása mellett döntöttünk, mert mindenki túltöltötte magát és már közel 4-5 órája játszottunk. Sok volt a sztori és az élmény. De legfőképpen sokat kommentáltuk pályán zajló eseményeket. Minden hajó kapitányának külön személyiséget készítettünk.

Összegezve a felállást nem szabad ennyire a szélére helyezni, inkább legyen PvP aréna jellegű a játék. És mindenki hosszú játékra készüljön. Egész délutánosra.

Miért is csináltuk?

Nem titkolt cél, hogy év végén, vagy jövő év elején megrendezzünk egy páros bajnokságot, vagy egy 3-3 fős megacsatát. Ehhez pedig tapasztalatokat kell szereznünk a több személyes játékokról.

Kísérletezzetek bátran ti is, és számoljatok be nekünk az eredményeitekről.

A Blog legyen veletek!