rebel_fleet_esb.jpg
A verseny előtt a végtelenségig igyekszem tesztelni a seregemet. Egy ilyen tesztmeccsről szeretnék most nektek beszámolni.

Hosszas egyeztetés után végül sikerült összehoznunk Marcival egy nagyon jó hangulatú csatát a belvárosban. Nem rabolom az időtöket, így nézzük meg mit is hozott ő játékba.

Assault Frigate Mark II. B, rajta Garm Bel Iblis, Adar Tallon, Expanded Hangar Bay és Advanced Projectors fejlesztések. Ezen kívül hozta még a Yavaris Escort Nebulon-B fregattot és egy B típusú korvettet. Vadászfedezetét pedig Wedge, Dutch, Farlander és két kötelék X-wing adta.

Én a szokásos felállásommal jöttem. Egy VSD II-es rajta Screed, Wulffy, egy Gunnery team és az Expanded Hangar Bay. A Demolisher GSD I-es. Fejlesztéskét pedig Assault Concussion Missiles, Engine Techs és egy Intel Officer volt ráhelyezve. Vadászgép kíséretem Howlrunner, Major Rhymer, 2 db TIE Interceptor és 3 db TIE Fighter volt.

Lányos zavaromban a környező asztaloktól hozzánk sereglő népes gyülekezet miatt csak 2 db TIE Fighter-t helyeztem fel, így ennyivel is játszottam le a csatát…

Mivel nekem volt kevesebb pontom, így ellenfelem küldetései közül a Superior Position-t választottam. Miután felpakoltunk indult is a csata.

Az első kör közeledéssel és felkészüléssel telt. A második kör azonban már szerintem az egész csatát meghatározó szituációval kezdődött. Kellően közel voltunk már egymáshoz az első támadások beviteléhez, így mindent meg kellett fontolnunk. Elsőnek aktiváltam a VSD-t. Gondoltam hagyok időt a Demolishernek az utánam következő közel merészkedő hajó kivégzéséhez. A VSD squadron parancsot kapott. Itt alaposan el kellett gondolkodnom…

wp_20151028_19_05_14_pro.jpg

Nem voltak kétségeim a felöl, hogy Marci squadron parancsot adott a Yavarisnak és az Assault Frigate-nek is. Azaz, ha bemennek a vadászaim, akkor amennyit az első csapással le tudnak szedni, annyit szedtem le a kötelékeiből. A többi a nyakamba szakad a maradék 4 körre. Miért? Az AF aktivál 5 vadászt (3-as squadron érték+ expanded hangar bay+squadron token) Ezek után egy vadászt – nyilván Wedge-t – vissza inaktivál Adar Tallon. Utána aktiválja a Yavarist és az álló X-wing-jei – köztük Wedge – kétszer támadhat. Ember legyen a talpán aki ilyen sortűz után még a pályán lesz. Miért? Mert Wedge, így háromszor lőtt volna 6 db kék kockával…

A fentiek miatt nem küldtem el a vadászokat. Elraktam tokenbe, várva hátha hibázik ellenfelem. Sajnos nem hibázott. Ügyesen a harmadik hajóját – a CR90-est – aktiválta, amivel kimozgott a pálya széle felé. Pafff. No most mi legyen?

Immáron a maradék hajómat a gladiátort kellett aktiválnom. Navigate parancs. Bármit is csinálok vele ő lesz az első számú célpont. (Szegényt mindenki rühelli…) Vagy 2-esről visszacsökkentem a sebességét és mindenki előtt fog állni, vagy megtolom eggyel 3-asra és igyekszem legalább a csatahajók kék kockáinak tűzétől távol tartani. Mindezek mellett imádkozom sok rossz dobásért, hogy még egy kört legalább éljen. A hajó 3-ra gyorsított ki az AF bal oldala felé. Pufff. Az Engine Techs kártyát nem tudom használni, mert rácsúszik a roncsmezőre, ami előtte volt. Inkább maradjon. A két pajzs, amit vesztene, még jól jöhet. Leadtam egy sortüzet és elkezdtem buzgón imádkozni.

Minden papírforma szerint történt. A Demolisher nem élte meg a harmadik kör elejét. A teljes lázadó flotta – kivéve a kisodródott CR90-est – őt lőtte.

A harmadik és a negyedik körben az AF túlélte a rombolóm orra előtti utat, igaz csak egy életereje maradt. A vadász kötelékeimet annak ellenére bedarálták, hogy a romboló végig első csapást biztosított nekik a squadron parancsaival…wp_20151028_20_05_34_pro.jpg

Az ötödik és a hatodik körben a rombolóm nem tudott már ráfordulni a lázadókra, akik nagy ívben körbe manővereztek. Gyorsaságuk miatt azonban ők sem tudtak támadást bevinni, mert túl messzire sodródtak. Csak a vadászgépei csipkedték a csillagrombolómat, aki folyamatosan javítás paranccsal gyógyította magát. Az AF is időközben kapott javítás parancsot és sikeresen rá is ment az űrállomásra.

wp_20151028_21_02_50_pro.jpgA játék egyértelmű lázadó győzelmet hozott. Képtelen voltam megbirkózni a második kör elején támadt szituációval. Be kell látnom, nem ez a lista lesz az, amivel versenyre megyek. Sajnos bő egy hetem lesz az újat tesztelni…

A Blog legyen veletek!