ties.jpg

Itt a nyár vége, jönnek a viharok, ideje festegetni (bár az utóbbinak nincs sok köze az előbbiekhez). Mivel legutóbb a TIE Fighter művészetről értekeztünk, ezért úgy illene, hogy a lázadó X-Winget kezdjük szépíteni. Bár ez műhelytitok, de a tesztpéldányok botrányosan sikerültek, így csak ha megváltoztattuk a gyártási eljárást, akkor lesz ebből hivatalos keresztszárnyú festés.  DE nem hagyhatunk Titeket a sorozat nélkül élni, így a bevált technológiát görgetjük tovább! A célunk nem más, mint a TIE Interceptor dekorálása! (Természetesen ennek semmi köze ahhoz, hogy a versenyflottámban is lenne ilyen;))

Mire lesz szükségünk:

  • fülpiszkáló (műanyag nyelű)
  • középszürke festék
  • fekete festék
  • piros festék
  • fekete/sötét szürke wash
  • alapozó ecset
  • 0 de inkább vékonyabb ecset a részletekhez

Itt is GW-s festékeket használtam, de bármilyen jó minőségű anyag megteszi.

Interceptorok masszívabb szerkezetek (legalábbis ez a műanyag modell változatuk), így nem kell a szárnyhajtogatásos tortúrán túlesnünk, csak a festés van mint feladat. Fülpiszkálós trükköt viszont itt is javaslom:  végüket levágva ideális tartót tudunk faragni belőlük.

Mint minden jó buli előtt, itt is nagyon fontos az alapozás!:) Mivel fekete a basecolor a napelemek miatt, így javasolt azt használni itt is. Ha jól csináljuk, nem kell újrafesteni. Én spary-vel csináltam, de vigyázzunk mivel a nevükhöz méltóan mozgékonyak a drágák. Egy erősebb fújástól szép messzire tudnak repülni.:)

TIE vadászhoz hasonlóan itt is a szürke szín következik.  Van egy jó hírem: Itt sokkal könnyebb dolgunk lesz. A testet nem nehéz lefesteni, a szárnyakat pedig a hajlat mentén kell, így nem kell bizonytalan kézimunkára hagyatkozni (sry. nekem nem ez a tehetségem:)). Persze a végén itt is jön a feketével javítás….

Hogy szép legyen a gép, kapjuk elő a Washt! Koncentráljunk a pilótafülkére elöl (ablak) és hátul (ajtó), valamint a tejére (ajtó).

Ideje, hogy túró rudizzunk. A fenekére kell két piros pötty, és a négy lézerre is rakhatunk. Ha úgy érezzük, hogy sok a piros, akkor lehet zöldet is használni a lézereken. Soontir báróhoz vörössel felfesthetjük a koréliai sávot is, de ezt én még nem bátorkodtam meglépni.

 Most már mehetünk is a lázadókat gyomlálnii!:)

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 5 percen keresztül kerestem, hogy lehet kommentelni, mert a „lépj be” vagy „regisztrálj” szavak pontosan olyan feketék, mint a háttér. Erős itt a Sötét Oldal úgy érzem 🙂

    A festés teljesen rendben van, én azon akadtam ki, hogy „vége a nyárnak” meg „viharok jönnek”. Ebből egyből megtudtam, hogy Ön bizony a messzi-messzi Dunántúlon lakik. Mert itt Debrecenben még éjfélkor is 30°C van odakint…

  2. A három dolog nem zárja ki egymást.:) Alig pár hét van a nyárból, viharok jönnek ÉS 30 fok van!:)

    Reg: Nem mindig a legrövidebb út a legkönnyebb:). (Sajnos ez a rész a sablon része, de megpróbálom hátha találok opciót a színezésére.)

  3. Miskolcon is Tatooine-t megszégyenítő az idő, de most, hogy elvileg jön valami lehülés pont az apraját tervezem festeni én is. Már csak azért is mert hátha így nem kell hajnalban kelni az alap fújásához. Gondolom a sprés megoldásnak nem tenne jót az erkélyen napközben 40 felé járó hőmérséklet. Kipróbálni meg nem merem.

    Bónuszkérdés, ha már úgyis írok, Assault concussion Missiles jól értem hogy csak mellete lévő két oldal sebződik? Tehát nem a védő ÉS a mellette lévő kettő hanem CSAK a mellette lévő kettő?

  4. TIE Fightereknél egyenesen jól jön a meleg: könnyebb hajtogatni az elgörbült szárnyaik!;)

    Igen és nem. Azaz a mellette két oldal sérül a kritikus beváltása miatt (a becserélt felfordított kártya helyett), DE a kritikus önmagában is ér egy sebzést, azaz 3! sérülést fog kiosztani így.

  5. Azért remélem olyan meleg nem lesz, hogy csak úgy lehessen hajlítgatni a cucccot…

    Pedig már azt hittem, hogy értem a FFG szabály-fu stílusát. de ezek szerint még nem… Mondhatjuk azt, hogy az upgrade-es cuccoknál, ahol a kritikus valamit cserélek valamire, ott csak a kritikus részt dobom el de a sebzés az marad? Majd nézek rá példát, ha nem lenne egyértelmű a problémám.