Pár hónappal ezelőtt az FFG megszellőztette az akkor még meg sem jelent Star Wars Armada 2. hullámának hajóit. Sokaknál itt szakadt el az utolsó cérna és vonzotta be őket végleg a játék. Azóta sok idő eltelt, és bár Q3 lett ígérve az új csomag, a céget ismerve nem nagyon számíthatunk a hajókra október előtt. Természetesen a harcok nem állnak le, a Wave 1 hajóit folyamatosan pályára kell küldeni.

A hivatalos cikk sok mindent felfedett az új hajókról, de az információk jó része rejtve maradt. Itt-ott megjelenik egy-egy morzsa, amiket most igyekeztem összeszedni:

 Jan Ors csempészként fogja erősíteni a felforgató oldalt. Vadászokban a lázadók igen erősek, Orssal pedig új távlatok nyílnak meg a kis gépek hadviselésében, ugyanis Ors tokenjeit is felhasználhatják a gépeink! Azaz néhány sima X-Wing gép mellé vágva, Jan jó esetben megduplázhatja az életerejüket! Mivel az X-Wingek escortok, így csak őket lehet lőni… Persze egy nevesített pilóta mellé sem rossz, hiszen az accuracy csak a támadott gép tokeinjeire hat, így ha nem jön FAQ, akkor ezeket mindig fel lehet majd használni, akár mit is dob az ellen.

Ha mindez nem lenne elég, rendelkezik Intel képességgel is, azaz az általa kísért gépek simán átrepülhetnek a TIE falon, miután azokat Heavy-vé változtatja! Tűzerőben sem rossz, de azért ez egy support hajó, tekintettel a 19 pontjára. Nehéz idők jönnek a rend harcosaira…

A Birodalmat Boba Fett fogja erősíteni. Rendelkezik egy jó kis tömegoszlató képességgel, valamint egy B-Winggel megegyező bombázó, X-Winggel megegyező vadász elhárító képességgel. Mindez 6 életerővel. Mivel Rouge, támadni ÉS mozogni is tud a kötelék fázisban. Sajnos az ára nem látszik, de el tudom képzelni (20-22?).

Homa One-ban Ackbar zászlóshajóját tisztelhetjük. 1-3 Távolságra tudja a hajóink egyik kockáját beforgatni Accuracy-ra. 7 pont és saját magára nem vonatkozik. Erősen kérdéses…

A képen további érdekesség az ISD Sqadron értéke, ami 5. Bemutatóban még csak 4 volt. Egy Extended Hangar Bay-t kell csak mellé rakni és indulhat a TIE horda!

Mindenesetre látszik, hogy még formálódnak a végső értékek. Nem véletlenül jelzik még a Wave-t „in Development”-ben. Mivel régen volt Armada cikk hamarosan várhatunk valamit, de addig is készüljünk a versenyre és ahogy a madarak csiripelték, az augusztusi Wave 7-re és Raiderre X-Wing-hez!

X-Winghez megjelent már két nagyobb lélegzetű ismertető az FFG oldalán a Krap Wingről és a Tégláról (majd ezeket is kivesézzük!), de a facebookon megjelent két kép a végleges hajókról is: