star-wars-19345.jpg

„- Követőpályára! – Utasította Howlrunner a kötelékét. Bosszúsan figyelte, ahogy az akadémiáról éppenhogy kiesett pilóták próbálják tartani az alakzatot miközben felzárkóznak a konténerek mögé. Mindeközben a ISD Avanger és az VSD Hyperion tisztes távolból figyelte az akciót, és némán várta, hogy TIE Fighter kötelék végrehajtsa rutinrepülését és bekísérje a konvojt a dokkba.

– Gond lesz! – recsegte a másik vonalon Backstabber. Darth Vader szárnysegédjét éppen hogy összeszedték a Yavini csata után. Az életét ugyan nem, de a nagyúr kegyeit elvesztette. Sors úgy hozta, hogy most ideiglenesen itt állomásoznak mindketten a Avangeren. Howlrunner elfintorodott, legalább egy használható pilóta van a szakaszban.- Vendégeket kapunk! – folytatta a hang. 

Howlrunner ránézett a szenzorra, majd csendben elátkozta a kalózok és lázadók összes felmenőjét több generációra visszamenőleg. Két oldalról is azonosítatlan hajók közeledtek feléjük, a fedélzeti számítógép kisvártatva ellenségesnek jelölte meg őket. A pilóta gyorsan aktiválta a gépére felszerelt álcázópajzsot, majd a közös csatornára kapcsolt.

– Alakzatot tartani! A konténerek célba juttatása első! Csak semmi hősködés!”

A sors ügy hozta, hogy az X-Wing versenyt ki kellet hagyjuk a hétvégén, de egy péntek délutáni játékot nagy nehezen sikerül összehozni. Sajnos a szokásos négy fős társaságból egyikünk lebetegedett, így a Birodalom – ideiglenesen – elvesztette egyik tábornokát.

Természetesen rutinosan kezeltük a helyzetet. Mivel a lázadó kolléga végre szerzett egy YT-1300-ast, és égett a vágytól, hogy kipróbálhassa. Másik lázadónk pedig beruházott néhány Scum hajóra, így a szíve inkább a harmadik frakció felé húzott. Szerencsére az YT csomagjában van egy vicces küldetés a Den of Thieves ami elméletileg két főre íródott, de miért ne tudnánk átalakítani.

field.pngTehát miden fél 100-100 pontból építkezik. A lázadókra és a kalózokra ugyanazok a szabályok érvényesek, azaz van egy „smugler”, csempész hajójuk amely konténereket tud lopni, míg a birodalom próbálja A-ból B-be átkísérni a 3 csomagból álló szállítmányt. Az nyer aki a legtöbb konténert megszerzi, ami a Birodalom esetén a sikeres célba juttatást jelenti. Elég vicces így a küldetés, mivel a két „tolvaj” frakciónak egymást is akadályozni kell, miközben a Birodalom kísérőhajóit is le kell szedniük. A birodalom két hajóját kijelöli, mint kísérőt, ők gyorsítani tudják a konténereket, míg a másik két frakciónak kap egy-egy „csempész” tokent, amivel kijelölheti melyik hajó tud lopni. A tokeneket bizonyos szabályok szerint át lehet adni, de amíg náluk van, addig ezek a hajók egyértelműen célpontok lesznek, így nem mindegy kire pakoljuk.

lando.jpg

Lázadók, természetesen az YT-1300-al érkeztek Landoval és Ten Numbbal a fedélzeten (ők lettek a csempészek), kiegészítve Gemmer Sojannal és egy másik fapados A-Winggel.

A Söpredék 3 Z-95-el érkezett és két Y-Winggel (egyik csempész). Igazi ion – troll buildet sikerült összehozni, ahol az Y-Winges Kavil 4 kockával szórta az iont.

A Birodalom TIE Fighter kötelékkel védte a szállítmányt, amit személyesen Howlrunner vezetett, és az 5 Academy TIE mellé még befért még Backstabber is. 2 zöldfülű lett kijelölve kísérőnek.

Nem akarom körről körre elmesélni a történteket, inkább a főbb eseményekre igyekszem koncentrálni.

1. Epizód: Lando a Bátor, avagy a direkt megközelítés.

Lázadók vezére, Lando úgy gondolta, hogy nem kell túlzásba vinni a taktikázást, és a GPS-t a „legrövidebb út” módba kapcsolta. Két A-Winggel kísérve a legközelebbi konténer felé vette az irányt, amit sajnos 7 TIE vadász vett körbe, így frontálisan nekirohantak a birodalmi köteléknek. Kis adok kapok után az YT-1300 nagyon közel került ahhoz, hogy befejezze a tesztrepülését és 2 életerővel, néhány kritikus sérüléssel, de egy konténerrel(!) távozott.  Azért a Birodalom sem úszta meg veszteségek nélkül, mivel Backstabbernek sajnos katapultálnia kellett, és az egyik Z-95-ös is pont keresztülrepül az adok-kapok centrumán, így le is esett (bár ez nem birodalmi veszteség volt).

Azt írja földút… Nyomd be, jó lesz!

 Lando és Ten nagyon bátorra ihatták magukat előző este, mivel hajójukat már csak a celux tartotta egyben, de egy elegáns hátraarccal egyenesen a következő konténer felé vették az irányt. Ezt viszont megmarad TIE vadászok kísérték. Ha megszerzik megnyerik a játékot! Legalábbis ezen gondolkozhatott a Lázadók vezére, mielőtt Howlrunner rommá lőtte az YT-1300-ast… (Lázadás:1, Kalózok: 0, Birodalom:0)

2. Epizód, Kavil a Kevésbé bátor, avagy a kivárás taktikája
Kalózok vezére Kavil, némileg óvatosabban fogott neki a konténerek megszerzésének. Z-95 gépeit előre küldte, hogy szedjék ki a Birodalom kísérő gépeit. Itt kialakult egy vicces szituáció. Egyik kísérő TIE Fighter-t négyen is befogták, de hát ugye két támadó kocka négy(távolság), majd három védekező ellen. Elment egy-két kör mire leszedték szegény egyetemista pilótát. (Szegény csak kritikust sérüléseket tudott összeszedni, lángolt a hajója, megsérül a hajtómű és végül megvakult).  Kívülről ionágyukkal is segítette a Lando és Howlrunner párharcát, majd miután egyik konténer mellöl eltűntek a védők (Landot segítették éppen a halálba), úgy döntött beizzítja az Y-Wing hajtóműveit.

A megközelítés elsőre nem sikerült tökéletesen. Úgy járt mint Biggs az első halálcsillag ellen, bár rárepült a konténerre, de nem sikerült betalálni. Sebaj, egy gyors fordulás és megvan! Várjunk csak… Y-Wing és a gyorsaság? Hát igen, Mire megfordult, Kavil csak nézhette, ahogy a konténer távolodik.(Lázadás:1, Kalózok: 0, Birodalom:0)

3. Epizód, A végjáték

Igen érdekes szituáció alakult ki. A lázadóknak gyakorlatilag egy értelmes hajója maradt Gemmer A-Wingje személyében, aki mindent beleadva száguldott a megmaradt konténerek felé. Bár Kavil kisodródott maradt még egy kalóz gép az egyik konténer közelében, aki rá is startolt. A Birodalom megmaradt TIE gépe szétszóródtak, egyedül egy kis zöldfülű próbálta a megmaradt két csomagot célba juttatni. Ő viszont csinált egy zseniális manővert, konkrétan egy orsót, amivel kisebb tömegkarambolt okozott, és felkenődött rajta Gemmer és a megmaradt kalóz flotta. Ha mást nem is egy kört tudott szerezni a rakománynak.

Gemmer azonban nem hagyat annyiban és beizzította a rakétákat, hogy megszerezze a győzelmet a Lázadásnak. Már majdnem el is érte amikor… Kalóz ion ágyuk szórták meg hátulról és segítettek neki a további előrehaladásban, így már csak integethetett a konténereknek…

Mindeközben a kezdő TIE bekísérte az egyik rakományt, már csak az utolsó csomag sorsa volt kérdéses. (Lázadás:1, Kalózok: 0, Birodalom:1) Kalózok egyik hajója végül beérte és meg is kísérelte bevonatni, de elsőre sikertelenül. Másodszorra is nekiveselkedett, míg mögötte az A-Wing igyekezett összeszedni magát, és Howlrunner két szárnysegédjével vészesen közeledett. Kalóz mindent megtett, kérdés a kockák hogyan döntenek? Dobás… gurulnak a kockák… előző próbálkozás miatt van +1 bónusz, elég jók az esélyek….gurulnak….gurulnak…

„Howlrunner elmosolyodott a maszkja alatt mikor, VSD Hyperion ütegeinek fénye hasított keresztül az űrön, a kalóz Y-Wing pilótája hirtelen elrántotta a kormányt és távolodni kezdett az értékes rakománytól. A megmaradt ellenséges hajók szétszóródtak, majd hyperbe ugrottak. 

– Felzárkózni. – adta ki az utasítást a rádión keresztül a megmaradt pilótáinak. Össze kéne szednie Backstabbert, gondolta. – Alfa 4 kövess! Alfa 5 és 7, kísérjétek be a konténereket, és igyekezzetek nem meghalni dokkolás közben.”

(Lázadás:1, Kalózok: 0, Birodalom:2)