Úgy néz ki jó sok olvasnivalót kapunk a májusban debütáló Solo – Egy Star Wars történethez kapcsolódóan. Az Entertainment Weekly-n megjelentek az új, különálló Star Wars filmhez kapcsolódó könyvújdonságok borító és rövid leírásuk. Nézzük is őket szép sorban. 😉

Az első könyvnek a címe Last Shot, azaz Az Utolsó Lövés lesz szabadon fordítva.

A rövid leírás szerint a történet három időszakban fog játszódni. A regény első egyharmadában a Solo történései előtti időkben játszódik, ahol Landora és droidjára, L3-37-re fog fókuszálni a sztori. A második időszak az új film és az Egy új remény közötti időszak történéseit dolgozza fel Han és Chewbacca szemszögéből és felbukkan egy régi ismerős is a Marvel képregények lapjairól, mégpedig Han „felesége” Sana Starros.

A könyv harmadik felében pedig A jedi visszatér után járunk, amikor is Lando újra felbukkan a Solo család (Han, Leia és a kicsi Ben) életében és a volt csempész segítségét kéri.

A kiadás borítója is különlegesnek igérkezik, ugyanis a hírek szerint a kötés forgatható lesz, így Han (és az általunk megszokott Millenium Falcon) valamint Lando és az új YT-1300-as is rajta lesz. Ezenkívül lesz egy speciális kiadás is, amin Chewbacca és L3 lesz látható. 😉

A következő, inkább a fiatalabb generációnak szóló könyvet Rae Carson írja, a címe Most Wanted lesz. A könyv Solo és az Emilia Clarke által játszott Qi’ra gyerekkoráról fog szólni a Koréllián.

Természetesen a képregény rajongók sem maradnak új sorozat nélkül, ugyanis bejelentésre került egy új ötrészes minisorozat is Lando címmel.

A művészeti albumok és a filmek mellé megjelenő nagyméretű képes könyvek szerelmesei is örülhetnek, ugyanis gazdagíthatják gyűjteményüket a Phil Szostak által jegyzet The Art of Solo – A Star Wars Storyval, valamint a mindenki által jól ismert Paul Hidalgo-féle Solo – A Star Wars Story-val ami a szokásos The Official Guide-sorozat része lesz.

Úgy néz ki nem maradunk olvasnivaló nélkül idén tavasszal se. 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉