Ahogy arról reggel is írtunk, október 7.-én debütál a Star Wars: Resistance… és mint derült égből a villámcsapás, meg érkezett hozzá az első előzetes:

Elsőre kicsit szokatlan az animáció és valóban meg sem közelíti se a Rebels, se a Clone Wars szintjét, de ha a történet kárpótol minket, akkor már megérte. 😉

Vegyük sorra mit tudunk eddig…

Adott a főhősünk, akit Kazuda Xiononak hívnak és a Colossus nevű töltőállomásra keveredik Poe Dameron megbízásából, ami a Külső Gyűrű egyik víz borította bolygóján található.

Feladata, hogy kémkedjen és információt továbbítson az Első Rend növekvő fenyegetéséről.

A kémkedés mellett Kazuda szerelőként (és versenyzőként???) dolgozik Dameron egy régi barátjánál Yaegernél, aki nagy valószínűséggel ez a karakter lesz.

 A kis csapatba beletartozik még Tam (aki a ruhájából kiindulva szintén szerelő), Neeku és egy öreg, viharvert asztrodroid, aminek Bucket a neve.

Neeku egyébként valószínűleg az előzetesben felbukkanó fiatal Kadas’sa’Nikto, azaz zöld Nikto idegen lesz. Ezzel a fajjal először A Jedi visszatérben találkozhattunk, ahol Jabba bandájának egyik tagja is egy Klaatu nevű Kadas’sa’Nikto volt.

További érdekességek az előzetesből 😉

Egy „nőnemű” Unkar Plutt, ami azért érdekes, mert az először Az Ébredő Erőben látható Plutt a kizárólag férfi egyedekből álló Crolute faj tagja, akik a Crul bolygón laknak egy másik, Gilliand nevű fajjal egyetemben. Hogy ebben mi az érdekes? Csak annyi, hogy a Gilliand faj tagjai viszont csak nők 😉 Ja és a bolygó maga a Középső Gyűrűben helyezkedik el, felszínét pedig végtelen óceánok borítják…

  stilizált nabooi N-1 csillagvadász az egyik versenyrepülő oldalán…

mandaloriai szimbólum az egyik versenyzászlón…

és nem utolsósorban egy borítás nélküli asztrodoid, aki valószínűleg Bucket lesz.

Mindenesetre érdekesnek tűnik elsőre ez a röpke előzetes. Annyi biztos, hogy az előző két animációs sorozatból kiindulva az első évad csak a beetetés, szóval ne írjuk le semmiképpen az októberben induló sorozatot.

Az SWMini legyen Veletek! 😉