sfx-coverKözel egy hónap választ el minket az új Star Wars film premierjéig így érthető, hogy mindenhonnan rohamosztagosok potyognak. Az SFX Magazine is elkészítette a maga interjúját a film rendezőjével  és a szokásos sablonokon túl a felhasznált technológia is szóba került.

Mivel a Zsivány Egyes két filmhármas közé ékelődik be, így nem enged túl nagy szabadságot a fantáziának, az új mozinak passzolni kell nem csak a storyvonalba, de a technológiai kérdésekben sem nagyon szaladhatott el a kreatívok fantáziája.

Gareth Edwards ezt valahogy így látja:

„A legtöbben úgy gondolják, hogy a Star Wars 50% Sci-Fi és 50% történelmi/valós elemekből épül, de valójában 10% Science Fiction és 90% történelem… Például mikor a fegyvereket tervezték megmutattak számomra egy csomó ötletet a Deathtrooper puskájához. Mindegyik különböző stílusú volt, valamelyik túl régiesnek tűnt a számomra, de volt olyan ami egyértelműen világháborús fegyvernek nézett ki. Mire azt mondták: Pontosan ilyen volt az Egy új reményben. Csak fogtak néhány valós fegyvert és jelmezt és csináltak egy filmet amit elneveztek Star Warsnak.”

death-trooper-768x334

„Ha megnézzük az eredeti tervezők, mint Ralph McQuarrie vagy Joe Johnston rajzait, egyértelmű és konzisztens stílust találunk ismétlődő alakzatokkal, ami szerintem fantasztikus. Például az egyik ilyen, hogy a Halálcsillag nagyon hasonló R2-D2 „fejéhez”. Megtartották az arányokat és formákat, majd ezeket másolták mindenhova. Mi is ezt a trükköt alkalmaztuk, fogtuk az eredeti terveket és felhasználtuk őket az újhoz. „

u-wing

Edwards az interjú végén az új csúnyaságra, az U-Wingre is kitért:

„Egy álom, hogy olyan hajót tervezz amely nem volt az eredeti trilógiában, de ha meglátod biztos vagy benne, hogy akár létezhetett volna. Na ez eltartott egy darabig, úgy nagyjából hat hónapig. Szó szerint több ezer terv készült ami végül a kukában landolt.”

Hamarosan láthatjuk, hogy mi lett az eredménye. Aki még nem írta be a naptárba a december 16-al érkező premiert, az azonnal pótolja! 😉

Addig is az Swmini legyen Veletek!