bistan
Comic-Con tegnap villantott egy új karaktert a Zsivány Egyesből és ma sem maradunk „Alien” nélkül.  Az Entertainment Weekly nagyon rendes velünk és nem mellesleg közel van a tűzhöz, így elég meleg információk és képek jelennek meg rendszeresen az oldalán. Most sincs másképp. Magához a Rogue One rendezőjéhez, Gareth Edwardshoz jutottak el és kérdeztek a két új idegenről.

Bistan, alias Úrmajom, az új rondaság, az U-wing  tüzérre, amely egyfajta csapatszállító, a Star Wars helikoptere. Az Iakaru fajból érkezett harcosnak igazán egyedi kinézete van, Edwards szerint az „ikonikus, akit nem felejtesz el”.

„Ő az egyik kedvencem, de nem árulhatom el mi lesz a storyja”

Bistan2

Pao, ismertebb nevén a „Nagyszájú”, egy kemény zsoldos, amolyan szakaszparancsnok, aki közvetlen közelről irányítja az akciót. Edwards így nyilatkozott:

„Fantasztikusan ötletes forma, a szája annyira nagy és széles, hogy nincs kétséged afelől, hogy bárkit le tud ordítani, akár egy teljes osztagot a legdurvább harci körülmények közt is. Akartam egy ilyen fazont és egy király pillanatot neki, így született Pao.”

Pao

Gareth Edwards szerint:

Az idegenek nagyon fontos elemei a Birodalom elleni lázadásnak, de fogalmunk sem volt mit akarunk amíg Neal Scanlan csapata neki nem esett és meg nem alkotta őket. Ez nem olyan volt, hogy ‘kitaláltuk a karaktert és ahhoz kéne egy lény’. Több ezer ötletet kértünk, és olyan volt mint egy igazi casting a filmekhez.  Mindenhova képeket ragasztottunk, minden falra másfajtát. Aztán elkezdtünk nézelődni: ‘Istenem, ez cuki… Ez meg ki?…vagy de állatul néz ki!’ Lassan leszűkítettük a top százra, majd tovább finomítottuk a „nyertesekig”.

pao2

Pár hónap és látni fogjuk mennyire volt jó az „alien szereposztó kanapé”. Addig is az swmini legyen Veletek!