dd51c78e9bbca0a8c50423ad4c80d638Sajnos igen szegényes a fantáziám, vagy csak középpontban nem szeretek lenni, de én már farsangkor is csak buszvezetőnek tudtam öltözni. Kemény munkával kivágtam egy kormánykeret kartonból és bevetettem magam az óvodások „éjszakájába”. Ha jól emlékszem nem nyertem első díjat, ami azóta is meghatározza karrieremet (nem lettem buszsofőr).

11219703_898062150278041_3595065902698293638_nRajongással vegyes tisztelettel szemléltem és szemlélem akik a szerény képességeimet erősen meghaladó jelmezekben képesek fellépni, ne adj isten maguknak elkészíteni! Talán kölcsönözni még én is képes lennék, de készíteni, az már egy másik dimenzió.

A jelmezfaragásnak is vannak különböző szintjei, bizonyára aki már készített ilyet annak van elképzelése a saját művészetéről. Természetesen itt is van egy profi szint, és a profik között is vannak még profibbak, avagy sztárok. A Star Wars világa adja magát, hogy (anti)hőseinket megelevenítsük a nagyközönségnek. Világszinten és szerencsére Magyarországon is vannak ennek már hagyományai. De most nem hazánk kiválóságairól mesélnék, hanem egy külföldi művészről, azaz művésznőről Miss Sinisterről!

A hölgy őrült barátainak köszönhetően 2010-ben döntött úgy először, hogy sminkkészletét végletekig kihasználva más bőrébe bújik. Olyan nagy sikert aratott, hogy egyik „munkájával” felhívta egy profi fotós, Jason DeSomer figyelmét is, és felkérte, hogy álljon a fényképezőgépe másik oldalára.

A Naruto-ból ismert Orochimaru karakterét formálta meg félelmetes élethűen, ami azért és szép kihívás, mert cosplayer-ünk jól láthatóan hölgy, míg a karakter férfi (nyilván hosszú hajú és kicsit feminin, de akkor is).

tumblr_mmxnsuG86g1rypziyo1_r1_1280

A hölgy portfólióját végigböngészve valahogy a „jó kis csajok” hiányoznak, inkább a másik, sötét oldal szereplőit kelti életre, és ott is az erőteljesebb karakterekhez vonzódik. Bár feltűnt csodanőként, a Street Fighter vagy a népszerű anime sorozatok jobban megmozgatják a fantáziáját és jelmezkészletét.

11188419_807592555991668_5239295325358131100_nEgyik őrült estéjén úgy döntött, hogy a haja csak zavarná a kiteljesülésben, konkrétan az alakváltásban, így megszabadult tőle. Ettől a naptól fogva a kopasz karakterek megformálása sem jelentettek akadályt, és a parókával is egyszerűbbé vált az élet.

A műveit darabjait részben maga készíti, de az egyik jó barátjára, az ebay-re is bármikor számíthat. Egy jó kis licitvadászat, és meg is van az új fénykard! Aki már komolyabban vett egy farsangot, az tudja, hogy a kiegészítőkön túl, a festés legalább olyan fontos a hiteles alakításhoz, mint a komplett ruhakészlet. Azt hiszem a hölgy ebben (is) profi.

Bár régebbi interjújában, úgy nyilatkozott, hogy a kedvence a X-men és  karakterei, valamint a Star Wars világához csak egy Ventress make-up köti, de valahogy az utolsó fél év albumaiban mégis mint a sithek sötét úrnője mutatkozik.

Valljuk be, amit be kell vallani: Kegyetlenül jól csinálja!:)

(Forrás. Tobius photography, Jason DeSomer photography, miss Sinister Facebbok site)