wave2battrep.jpg

Ahogyan korábban is írtam a korábbi csata tapasztalataival felvértezve az elsőre összeállított listámnak adtam egy második esélyt és rögtön neki is veselkedtem a küzdelemnek az előző befejezését követően. Ellenfelem most Kornél volt.

wp_20151228_19_39_16_pro.jpgFelállásomon nem változtattam, így hoztam a Relentless ISD I-est, rajta Screed-del és gunnery team-mel. Valamint jött a Demolisher GSD I-es és az Insidious GSD II-es. Mindkettőn assault concussion missile fejlesztés volt. Illetve új reményekkel az Instigator raider II-est. Vadászgépeim is a régiek voltak. 4 db TIE Interceptor és 1 db TIE Fighter.

Kornél a következőket hozta. Az MC80-as Defiance parancsnoki cirkálót, rajta Reikan tábornok, Lando Clarissian. Fejlesztésekből a redundant shield, NK-7 ion ágyú, enhanced armament és engineering team. A serege része volt továbbá a Foresight MC30-as torpedónaszád, amin engineering captain, ordnance experts, heavy turboleser turrets, rapid reload és redundant shield volt. A csapata harmadik csatahajóját pedig a Redemption Nebulon-B support fregatt alkotta Leia vezetése alatt slaved turrets és projection experts extrákkal. Mindezekhez pedig csak két darab vadászt hozott Dash-t és Nym-et.

Mivel én voltam itt is kevesebb pontból, ezért tőle a Superior Position küldetést választottam.

A felállásnál én pakoltam fel először az összes hajómat az egyik sarokba, ellenfelem pedig válaszul a másikba tette az övéit.

Az első két kör a távolságunk miatt csak közeledéssel telt.

wp_20151228_20_07_08_pro.jpg

A harmadik körben elsőnek a Demolishert aktiváltam. Először távolról megtűzdelte a Foresight-ot, majd lépés után közel érve a koncentrál tűzet felhasználva megsemmisítette azt. Sajnos az öröm korainak bizonyult, ugyanis válaszul az MC80-as távolról lőtte meg, majd végül a Redemption adta meg a kegyelemdöfést a hajómnak.

wp_20151228_20_22_16_pro.jpg

A negyedik körben a Defiance oldalsó tűzívére érkező Radier ugyan csodával határos módon túlélte az első sorozatot, de a Nebulon-B fregatt gondoskodott róla, hogy a pályán kívülre kelljen helyeznem.

wp_20151228_21_12_28_pro.jpgAz ötödik és hatodik körben a két nagy csatahajó násztáncát járva küzdött egymással. Igyekeztünk mindketten a másik számára kedvező tűzívet elkerülve a számunkra előnyös oldalon tartani ellenfelünk hajóját.

Az utolsó kör végén az egyetlen burkolatponttal és pajzsokkal nem rendelkező csillagrombolómat csak az mentette meg a második sortűz jelentette biztos haláltól, hogy nem volt tűzívben.

Összegezve egy rendkívül szoros csatát játszottunk Kornéllal, ahol a végén (köszönhetően az éppenhogy életben maradt Relentless-nek), ha egy paraszthajszállal is, de pontozással nyertem. Ebben segített az is, hogy én két győzelmi tokent is szereztem, míg Kornélnak ez nem sikerült.

Mit hibáztam az ütközet alatt és mik a tapasztalataim az új hullámról?

  • Az Insidious ismét teljesen kisodródott. Visszatérve pedig nem tudott ráfordulni a célpontjára. Azaz megint nem lőtt egyet sem… Kidobott pont…
  • A két kisebb hajómat (Demolisher, Instigator) nem tudtam az MC80-as első tűzívén tartani. Sajnos ez kell alapvetően ahhoz, hogy ne vérezzenek el. Nagyon széles oldalsó tűzívei nem teszik lehetővé, hogy a gladiátorok sokáig életben maradjanak ott a kis lőtávolságuk miatt. Erre megoldást kell találnom, mert különben nem éri meg kis hajót behozni eme monstrum ellen. (Halkan jegyzem meg a csillagrombolóknak csak egy ilyen veszélyes tűzíve van!)
  • Az ISD-t mindenképpen jobban meg kell tolni fejlesztésekkel, mert ellenfelemnél is sokat segített a folyamatosan visszatöltődő pajzs és a fegyverzet támogatások.
  • Az Instigator-t továbbra is kidobott pénznek érzem, mert nincs esélye életben maradni. Ebben a játékban ugyan nem a vadászok miatt, de hamar elvérzett. Lebeg bennem egy elképzelés, hogy esetleg egy Overload Pulse fejlesztéssel nem lenne-e hasznosabb, a mögé kerülésekkel, mint az állandóan kisodródó kis lőtávolsággal rendelkező gladiátor. Azt hiszem ezt is ki kell próbálnom majd. Azért azt némi problémának érzem, hogy csak fekete és kék kockája van a lázadó korvettekkel ellentétben, ahol be lehet hozni akár két pirossal is.
  • Az MC80-on széles oldalsó tűzíve pusztító lehet egy Enhanced Armament fejlesztéssel, amit a Defiance title tovább erősít. Ha utoljára hagyjuk és így már aktivált hajóra lő, akkor 8 (koncentrált tűzzel 9) kockával lőhet. Képzeljük el milyen lehet, ha két ilyen hajó vonatozza körbe a csapatunkat…
  • Ellenfelem nagyon jól használta a Redemption Nebulon-B fregattot Leia vezetésével, amin volt egy Projection Experts csapat is. Így az 1-5 távolságon lévő hajók, amik javítás parancsot kaptak, azoknak járt +1 engineering pont. Ez a hajó folyamatosan ezt a parancsot kapta, amit Leia bárkinek „oda adhatott”. Valamint a támogató csapatnak köszönhetően 2 pontnyi pajzsot át is adhat magáról, amit értelem szerűen vissza tud tölteni magának. Ezzel a kombóval húzódott az MC80-as takarásába és onnan javította minden egyes körben, amikor már sérült volt. Ezzel körönként akár 5 pajzsot is visszatölthetett. Kemény…

Tapasztalataimat felhasználva készítettem egy másik listát, így már tűkön ülve várom az újabb lehetőségeket a próbákra!

A Blog legyen veletek!