UPDATE: Elkészült a cikkről egy videóanyag! A csatornán találhattok számos más tartalmat is, ami az idő folyamán bővítésre kerül!

A linkért kattintsatok ide!

vagy ide:

Jango Fett lett hivatalosan kiválasztva a Galaktikus Köztársaság számára, mint a leendő klónseregük alapjául szolgáló alapállomány. De miért pont egy hírhedt fejvadász választottak ki egy ennyire fontos szerepkörre?

ac89124f616afec8a11746fe7695a904

10 évvel a klónok háborúja kirobbanása előtt Darth Sidious kapcsolatba lépett a frissen kinevezett tanítványával Darth Tyranussal. Megparancsolta neki, hogy keressen egy 28bf51b90d06a3ebdc92ab6f2a1b0e0emegfelelő donort a klón hadsereg számára, és semmisítse meg a Bando Gora elnevezésű Erő-fanatikus vallásos szervezetet. Sidious úgy gondolta, hogy a tervei megvalósításában a szervezet fenyegetést jelenthet, ennek érdekében kell kivonni a forgalomból. A vallási szektát valójában Dooku volt tanítványa, Komari Vosa vezette, aki miután fogva ejtették őt, a Sötét oldal segítségével szabadult ki fogva tartóitól. Dooku felhasználta ravaszságát, és fejpénz szabott ki volt tanítványára. Így Dooku két legyet üthetett egy csapással: volt tanítványát elteszik láb alól, valamint, ha valaki rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy le tud győzni egy bukott jedit, akkor kiváló választás lehet egy hadsereget létrehozni belőle. Ennek érdekében egy felhívást intézett, melynek keretein belül a győztest nem csupán tömérdek mennyiségű pénz üti a markát, de donorként is szolgálhat a későbbiekben elkészülő hadsereg számára. Nem meglepő de rengetegen jelentkeztek a munkára, viszont számos név szerepelt Dooku listáján is, köztük a hírhedt mandalói Jango Fett. Fett már tanúbizonyságát tette képességeiről, de amiért igazán érdekelt volt Dooku számára az az a tény, hogy évekkel ezelőtt, amikor még maga Dooku is jedi volt a Galidraani harc közben végzett számos jedi lovaggal, nem eggyel, a puszta kézével.

Jango elfogadta a felkeresést, és sikeresen végre is hajtotta. 3Ám mielőtt kivégezhette volna célpontját, Dooku – aki titokban figyelte a harcot – előbukkant rejtekéből, és megfojtotta néhai tanítványát. Miután felfedte magát Jango előtt, a fejvadász összezavarodott, hogy miért bérel fel bárkit is egy olyan személy megölésére, akivel ő is könnyedén végezhet. Jango a jussát követelte, de előtte Dooku mindenképp tisztázni akarta a helyzetet. Elmagyarázta neki, hogy az egész egy teszt volt. Egy teszt, hogy megtalálja a tökéletes alanyt a leendő klónseregnek, és hogy ha elfogadja azt, sokkalta több pénzt is kaphat. Első hallásra Jango nem akart belemenni az üzletbe, mert nem bízott Dookuban, és a jedikkel való múltja meglehetősen viharos. 3212Ezek után Jango megtámadta a grófot, és megmérgezte az italát mérgező szerrel. Nem is sejtve, hogy Dooku régen nem Jedi már, a Sith tanítvány hatástalanította a szervezetéből a mérget az Erő segítségével. A produkció után Jangot lenyűgözte a gróf, és rövid gondolkozás után elfogadta az ajánlatot, egy feltétellel: akart magának egy klónt, a gyorsított növekedési folyamat nélkül, akiből végül Boba Fett. Az üzletkötés után Jango nem csak a DNS-ét szolgáltatta a Kaminóiak részére, de ott is maradt, mint konstruktor, és tanácsadó. 3212313Az ő, és még számos fejvadász, valamint mandalóri segítségével harci oktatásban részesítették a klónokat, és az ő páncélja inspirálta a készítőket a klónok felszerelésének megalkotásában. Ezeknek köszönhetően a klónok elképesztően hatékonyak voltak a háborúban, és Jango DNS-ének köszönhetően a későbbi Jedik gyilkolásában.

Az Erő, és az SWMini legyen veletek! 🙂

 

Forrás: Fact Free csatorna