1

Dübörög a Virtuális Valóság Star Wars hype. Az Internet sötét sarkaiból, pókhálók alól próbáltuk összeszedni nektek az összes morzsát amit tudni lehet erről a világról. Dübörögjünk mi is!

Próbák a Tatooinon. Nem egy eredeti cím, de jegyezzük meg jól, mivel ez lesz az első, Valve/HTC Vive páros által összedobott „virtuális valóság” Star Wars játék virtuális borítójára nyomva! Ha valamivel bevezetném a terméket, én se nagyon találnék jobb témát (felnőtt dolgokkal mégsem reklámozhatják).

A kis játékban erősen segédkezett az Industrial Light and Magic csapata is, akiknek már számtalan Star Wars képet, jelenetet és hangot köszönhet a filmsorozat. Akkor döbbenetes látványt remélhetünk itt is? Nos nem. A látvány elég… egyszerű. Ennek ellenére (bár mélységében nem értek a VR programozáshoz) ha csak a HTC Vive ajánlott konfigurációját nézzük, minimum egy erőgép + Paks2 kombó kell, hogy beléphessünk az illúziók világába. Némi kompromisszum, amit majd biztosan kinőnek a vasak. A kérdés az, hogy mikor? :/

Visszakanyarodva a játékhoz;  irány a Tatoonie! Maradjunk a klasszikus trilógiánál és szereplőknél. C-3PO, R2D2, rohamosztagosok és TIE vadászok. Ha az ILM által feltöltött hosszabb videóba túrunk, más régi/új barátok is feltűnnek, mint Boba Fett vagy BB-8! Elő a fénykardot/blastert és aprítsunk!

A techdemók egyik gyenge pontja a történet. Valahogy elveszik a figyelem róla. Tegnapelőtt, néhány szerencsés újságíró mélyebben megismerkedhetett a játékkal a Lucasfilm főhadiszállásán, San Franciscoban, ahol találkoztak a Próbák Tatooinon „szüleivel” is. Rob Bredow-al, a Lucasfilm főmérnökével és a Star Wars kánon egy nagymesterével Pablo Hidalgoval. Ha Pablo feltűnik, talán nem lesz teljesen egybites a story. Talán. Az újságírók hasonló témájú kérdéseire Rob annyit mondott, hogy „a csapatban benne volt Diana Williams, Pablo Hidalgo és Dave Filoni, akik rengeteg ötletet és poént adtak hozzá a történethez.” Így legyen!

kbcf9dyau3dulmpbau16

3Hogy ez pontosan mit fog jelenteni? Pár éve még Sci-fi -nek tűnt, hogy  ne csak a képernyőkön át sétáljunk a Star Wars helyszínein, de most valami megváltozik. Ez lesz az első igazi próbálkozás, ami vagy elbukik vagy klasszikus lesz. Én az utóbbiban reménykedem, és el is kezdtem fejben a haverok listáját összeállítani akinél ki is próbálhatom ezt az új csodát, mivel az ára sem lesz egyszerű! Alig 900 Eurót kell leszurkolnunk csak a gépért, ha szeretnénk májusban, az induláskor már a kezeinkbe (szemeinkre) venni.  Ehhez jön még a játék és a gép (már ha nem elég a mostani). Nem ez lesz, amit szupermegaláncok hűségpontokért osztogatnak.

2

Ha valakinek a számítógépével lesz az Erő, ne habozzon és ossza meg velünk a történetét, hogy milyen is ez a Star Wars virtuális valóság! 🙂

 

 

(Forrás:kotaku és starwars.com)