image

Mindenki nyugodjon meg, nem az Oerlikon ismertetésére térnék ki, hanem az eredeti Star Wars kópiákra, amit még a jó öreg 35 mm-es nyersanyagon örökítettek meg. Többször kérték a rajongók George Lucas-t, hogy az 1977-ben bemutatott Star Wars: Új Remény eredeti verziója ismét bemutatásra kerüljön, amit rendre el is utasított a híres rendező.

Mindannyiunkban felmerült az igény, hogy a botox kezelések nélkül is brilliánsra sikeredett eredeti képkockákkal nosztalgiázhassunk. Hátunk mögött hagyva a CGI csodáit elmerülhessünk végre abban a galaxisban, amely meghatározta nem csak a mi, de sokak gyermekkorát/életét.

Szóval, nem kímélve a pénztárcájukat valamint az idejüket, egy maroknyi hős megkísérelte a lehetetlent és helyreállította a rendet a galaxisban. Elkészítették a békebeli időkben vetített alkotás HD minőségűre javított verzióját.

Mint az köztudott George Lucas az 1980-as évektől zsigeri késztetést érzett arra, hogy különböző szépészeti beavatkozásoknak vesse alá A Trilógiát, ami valljuk be őszintén, nem aratott osztatlan sikert. Mert, ha végignézzük az eredetit, akkor olyan kérdésekre kaphatunk választ, amelyek mindig is foglalkoztattak bennünket. Példának okáért: Han lőtt először, ez nem kérdés. Greedo nem lobbant lángra a blaster lövedéktől és még sorolhatnánk tovább. Az egész film hordozza a készítők névjegyét. Az összes horpadást, karcot, koszt ismét láthatjuk a vásznon. Nincs olcsó klinikai tisztaság, műanyag hatású effektek és túltolt helyzetek, oda nem illő szereplők tucatjaival.

Nem ez az első rajongói kezdeményezés. A Team Negative 1 előtt Harmy (az OriginalTrilogy.com) már elkészítette a Harmy’s Despecialized Edition -t. A különbség a kettő között az, hogy a Team Negative 1 változata az eredeti 35 mm-es kópiára támaszkodik.

Az elkészült feldolgozás természetesen nem legális, de aki keres, talál! 😉 A Lucasfilm illetékesei nem kommentálták a Team Negative 1 alkotását. Lehet, hogy jobban is tették! 🙂

Következzenek itt egy kis ízelítő a munkájukról:

NEgaH0UlgvTajk_1_2

NEgaH0UlgvTajk_1_3

Nektem melyik verzó tetszik jobban? Megnéznétek újra az eredetit? 🙂