Teljesen karácsonyi hangulatba kerültem, mert annyi plusz dolgot aggattak erre a jószágra, mint egy UH-1-esre Vietnám felett. Minden esetre örvendjünk, hogy a Hasbro kézbefogható távolságba hozta az új vadászt, ami várhatóan meg fog jelenni az FFG egyik aranytojást tojó játékában az X-Wing minatures-ben is. Korábbi cikkünkben már láthattátok az új TIE/F-t (egészen pontosan First Order Special Forces TIE Fighter), most próbáljuk elhelyezni, mire is lehet képes ez a madárka.)

Első körben, ami rögtön szembetűnő, hogy az új cucc, jóval tömzsibb lett, erőteljesebb megjelenést kapott. Mondjuk ez a piros pimp my ride festés nekem nem jön be annyira, na de kinek hogy. Az új, fehér színű napelemeken nem akadok fenn, sem a zsilipkapuk mozgatásához is elegendő anyaggal bíró fogak láttán a szárnybekötők körül.

Lehet hogy pajzsgenerátor? (OMG O.O) Vagy mondjuk fejlesztett szenzorcsomag? Persze az is előfordulhat, hogy csak pezsgőt szállítanak benne, mint Adolf Galland annak idején.

A központi lövegek is kaptak egy kis tunningot, remélhetően nem csak Moriarti félét, mint Csodabogár Sherman-ja.

Aztán a hajó hasa alá, felkerült egy torony. Az csak a magamféle IRL ürgének zavaró, hogy szinte a teljes tűzívet takarják a szárnyak, és a hajótest. Lehet, hogy löveg került rá, vagy valami szenzorcsomag. (Tudom, ez a Star Wars világa és nem akarok röghözkötöttnek tűnni, és ez pusztán theocrafting. ) A méretük és az elhelyezkedésük miatt valószínűbb, hogy védelmi fegyverzetről lesz szó, talán Anti-Puruit Lasers lesz vagy valami hasonló.

Ha ez nem lenne elég, még egy rögzítési pont került kialakításra az új verzión, mégpedig a hajó tetején ismét egy pár ágyúba botlunk. 

Van az az AI, vagy Astromech ami ezeket a cuccokat kezeli, de ennél a gépnél a lojális emberanyag nagy számából kiindulva (hogyugye) kétszemélyesre építették meg a gépet. Hasonló elgondolással már találkoztunk a T-47 kapcsán. Ha  a vadász belsejébe kukkantunk, láthatjuk is mindkét pilótaülést.

Egy pillantást vetve a gép hátuljára, feltűnnek a nagyobb hajtóműművek, és hogy optikailag is csodálható legyen a gép mögött elterülő végtelen, odabiggyesztettek egy csinos kis ablakot is, a jószág fenekére.

Hmm. Első körben, az én olvasatomban elképzelhető, hogy kapunk egy nagyobb tűzerejű, gyorsabb, toronyfegyverrel ellátott, pajzsgenerátorral rendelkező TIE verziót. Remélhetőleg nem horror pontmennyiségért cserébe.

De ha ez most így sikerült, mit fog tudni a T-70-es?