A Csillagok Háborúja messzi-messzi galaxisában mindig is jelen voltak a kicsi, szerethető mellékszereplők, gondonljunk csak az Ewokokra vagy akár BB-8-re.

A MakingStarWars oldal készítőinek újabb, egy ideje már kiszivárgott pletykát sikerült konfirmálniuk az új filmmel kapcsolatosan. A már régóta keringő szóbeszéd szerint, a Luke által a száműzetése helyeként választott Ahch-to bolygót olyan lények is lakják, amik nemcsak a bolygó ökoszisztémájával, hanem az Erővel is szorosan kapcsolatban állnak.

A porgoknak nevezett kis lények Jason Ward (a MakingStarWars főszerkesztője) szerint tollas fejű pingvin/fóka hibridekhez hasonlítanak leginkább és a bolygó szent állatainak számítanak… Luke az önkéntes száműzetése alatt szoros kapcsolatot alakított ki a cuki kis lényekkel, sőt állítólag a decemberben mozikba kerülő Az utolsó Jedikben Chewbacca és R2-D2 is bekapcsolódik a porgok gondozásába, amíg az idős mester Rey Jedi kiképzését felügyeli.

Porgok… hát nem cukik? 😉

A főszerkesztő úr volt olyan jófej, hogy egy grafikussal meg is rajzoltatta a kis állatkákat, hogy nekünk is lehessen valami fogalmunk, milyenek is lehetnek ezek az Erő-érzékeny lények.

Messze van még a december, de azért lassan beindul az információáradat az új résszel kapcsolatosan.

Addig is az SWMini legyen Veletek!