Corellia a láthatáron?

Érdekes hír látott napvilágot a napfényes Kanári-szigetek egyik helyi lapjában, a La provinciában. A las palmasi illetőségű internetes oldal ugyanis tudni véli, hogy a Phil Lord és Christopher Miller által rendezett, egyelőre cím nélküli Han Solo film forgatása a szigetcsoport Fuerteventura nevű szigetén kezdődhet meg.

A pletykák szerint a forgatási helyszínen felvett későbbi képsorok a filmben a Galaxis legnagyobb fenegyerekének szülőbolygóján, Corellián játszódnának. A Magban található bolygó főleg az ott épített űrhajókról és pilótáiról híres. Legismertebb szülöttjén, Han Solo-n kívül ez a szülőbolygója Wedge Antilles-nek, Crix Madine-nak, BoSheknek és a fejvadász Dengarnak is.

corellia
Wedge Antilles, Crix Madine, BoShek és Dengar

Egy biztos, érdekes színfoltja lenne a filmnek, ha végre a nagyvásznon is viszontláthatnánk a nevezetes planétát.

Frank Oz NEM beszélhet Yodáról Az utolsó Jedi kapcsán…

Elképzelhető, hogy a legendás Jedi mester ismét tiszteletét teszi a Star Wars: The Last Jedi című, decemberben debütáló VIII. epizódban?

Mandatory Credit: Photo by Amanda Schwab/StarPix/REX/Shutterstock (5629725af) Frank Oz BAMCinemaFest opening night 'Sleepwalk with Me' film premiere, New York, America - 20 Jun 2012
A Variety magazin a napokban készített interjút a karaktert életrekeltő Frank Ozzal a Muppets kapcsán. Ha már beszélgettek egy jót, a Variety-s riporter feltett egy, a Star Wars rajongók számára fontos kérdést is, ami alól a a színész/bábmester legenda igyekezett azonnal ki is bújni:

„Vannak bizonyos híresztelések Yoda esetleges szerepéről az új „Star Wars-ban”.

A témával kapcsolatosan eléggé úgy érzem magam, mint egy hadifogoly. Csak a nevemet, a rendfokozatomat és az azonosítószámomat adhatom meg. Az emberek, akik megkértek erre, nagyon kedvesek hozzám és a családomhoz. Annyit mondhatok, hogy arra kértek, ne beszéljek erről a témáról senkinek. Szeretem Yoda szerepét. Szívesen beszélek majd róla egy másik időpontban, ha már nem kötik gúzsba a kezem.”

yoda-frank-oz-star-wars-e1462503318627

Ezzel a pár mondattal Frank talán többet is mondott, mint kellett volna. Azt tudjuk, hogy Az Ébredő Erőhöz felvettek egy kisebb részt, amiben szerepelt volna Yoda, de végül ez a jelenet nem került bele a film végleges változatába. Amennyiben a következő részben esetleg szellemként – Force-ghostként – térne vissza egy pár régi karakter, úgy mindenki kedvenc Jedi mestere tökéletes választás lenne erre a célra. (Ahogy Hayden Christensen Anakinja is, bár ez csak ezen sorok írójának magánvéleménye.)

Ha minden igaz, áprilisban végre többet is megtudunk a decemberben mozikba kerülő új részről.

Addig is az SWMini legyen Veletek 😉