Nem szeretünk rossz hírekkel szolgálni Nektek, de sajnos néha szomorú eseményekről is kötelező hírt adnunk. Eltávozott közölünk Ian Liston színész, aki A Birodalom Visszavág-ban Wes Janson pilótát, illetve Veers tábornok AT-AT lépegetőjének egyik vezetőjét játszotta.

Liston 1946 augusztus 4.-én született az Merseyside megyei Crosby-ban, Nagy-Britanniában. Hosszú színészkarrierje alatt számtalan filmben és sorozatban szerepelt, például az Onedin családban és az A Híd túl messze van című klasszikus második világháborús filmben. Filmszerepein kívül alapítója és egyben igazgatója is volt a The Hiss&Boo Theater Company nevű színházi társulatnak. Ian rendszeres résztvevője volt a Star Wars rajongók számára rendezett különböző találkozóknak, ahol állítólag mindig készségesen állt a fanatikusok szolgálatára. 2004 óta súlyos beteg volt, prosztatarákban szenvedett, de lázadó pilótához hűen bátran alávetette magát a kísérleti terápiás módszereknek is, amelyeknek köszönhetően ilyen sokáig sikerült felvennie a harcot sikeresen. Példamutatása számos sorstársa számára jelentett követendő példát a szörnyű kór elleni harcban. Végül azonban elvesztette a csatát és 2016 október 6.-án csatlakozott az égi Zsivány-századhoz a londoni The Royal Marsden kórházban.

Nem tudunk mást mondani, csak idézni Wedge-et. „Szép volt Janson” és köszönjük a felejthetetlen perceket. Az Erő legyen Veled!

ian_liston_jpeg

(forrás: Hivatalos Wes Janson rajongói oldal)