thranwn

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban egyszer csak rabul ejtett a Star Wars: Rebels, a kicsit lassan kurtán-furcsán indult sorozat az első évad végére már lekötött, Vader megjelenésekor ujjongtam, a második évad végén ordítoztam a képernyőmmel, hogy én nem bírok ki hónapokat új rész nélkül!

Végre megérkezett a harmadik évad előzetese, ami azt sugallja, hogy mind a karakterek jellemfejlődése, a történet komolyodása, valamint az események grandiózussága továbbra is biztosított lesz.

A kánon pereméről visszaköszönt egy YT-2400-as, ami a nyakamat teszem rá, hogy Dash Rendar híres Outrider-e, illetve a régi Y-wing-ek is tiszteletüket teszik, amik a lázadó sereg gerincét képezik a Yavin-i csatáig és még évekig.

Találkozunk Wedge Antilles-sel, aki az eredeti trilógia legfontosabb karaktere, akire sohase emlékeznek a nem „vér fanatikusok”. Ahol találkoznak, az nagy eséllyel a Sky Strike Academy.

Láthatjuk Hondo-t is, aki kellő mértékben kevergeti a kevergetni valót. A Clone Wars-ban jobban kedveltem, hátha megtalálják a helyét ebben a sorozatban is.

Visszatér Rex, valamint a szeparatista droidok is. Mert nem volt annyira részletezve, mi lett a nagy seregekkel. Valamilyen fejlesztett super battle droidok is felismerhetőek, birodalmi felségjellel, amely akár a Dark Trooper projekt kezdetét mutathatja be.

Mandaloriaiak is lesznek mindkét oldalon, lázadó és imperialista színekben egyaránt. Vagy repülő rohamosztagosok. Vagy együtt a kettő. Fenn Rau is feltűnik a második évadból.

Hera rokonsága is beköszönt, apja, Cham Syndulla segítséget kér tőlünk a Birodalom megváltozott taktikája ellen, hiszen, jön Thrawn.

Tarkin nagymoff visszatért, de az elfajuló szituációra a válasza nem más, mint Thrawn flotta admirális. A valaha élt legjobb űrstratéga lehet, megizzasztja rendesen a barátainkat. Nem azért mondom, de lassan időszerű lenne egy főszereplő halála, hiába gyerekmese ez valahol. Csak ideig-óráig elhihető, hogy mekkora veszélyben vannak folyton, de senkinek nem lesz maradandó baja. Thrawn-ról kicsit hosszabban ITT írtunk.

Dehát Kanan megvakult! Jó, megvakult, de az Erővel lát, szóval ez kevésbé számít, plusz, amikor az egyesült holokron-ok felrobbannak az utolsó képsorok egyikén, már nincs rajta az a fejfedő.

Darth Maul továbbra is befolyásolja a láthatóan komolyodó és idősödő Ezrát. A korábban szinte folyton mosolygó kamasz itt végig komoly. Szerintem elindulnak egyfajta „sötétszürke” Erő irányzaton. Lehet, egy tisztán jó vagy tisztán rossz erőhasználó nem pusztíthatja el a Sith-eket. És lehetséges, hogy a háttérben suttogó nő hangja maga Darth Kraya, pontosabban lehet, hogy az ő holokronját találták meg a Malachoron.

És ne felejtsük ki a listáról a misztikus földszerű teremtményt sem, a Bender-t. Az eredeti koncepció George Lucastól ered. Még az eredeti trilógiába akarta beleszőni a karakter, bár ott kicsit más körülmények között, mint az előzetesben. Egyelőre annyit tudunk, hogy ő képviseli az Erőben az egyensúlyt.

Megaztán, ott az a zöld szellem, ami a Nightsister-ek mágiájára utal. Darth Maul is ezen faj férfi tagja, és lehet valahogy köze van ennek a holokronok egyesítéséhez. Itt mintha egy darabig egy megszállt Kanan-t látnánk, világító zöld szemmel.

Sabine megszerzi a klánja tulajdonában álló darksaber-t, amit korábban a Vizsla klán fejénél láttunk a Clone Wars-ban, amíg Darth Maul el nem vette tőle.

Nektek mik a kedvenc jeleneteitek? Kihagytunk valamit? Írjátok meg nekünk! Addig is, az swmini legyen veletek!

 

Comments are closed.