Nebulon_Galaxy_zpsqkyjyyur

LEGO! Jelentkezzen akinek nincs vagy nem volt otthon. Nálunk is van egy pár, amolyan minitroopers formájában. Na de ennyi!? A dániai mortesv Eurobrick felhasználónak van, és nem is kevés. Legalább annyi, mint a fantáziája!

Saját bevallása szerint egy esős decemberi délután, a mikulás helyett az ihlet kopogtatott be hozzá, és hozott egy “apró” ötletet, hogy kéne építeni egy Nebulon B EF-76 kórház fregattot!

Már voltak korábbi csodák, például a modelermagic.com-on, de hősünk nem volt teljesen elégedett a kidolgozásával és saját kutatásba kezdett. Több mint 200 képet, és az ILM 3D modelljeit vizsgált végig, hogy vissza tudja adni az 1980-as A Birodalom visszavág lázadó orvosi hajóját.  De nem volt elégedett.

Érdekes felfedezést tett, a hivatalos és mindenhol fellelhető adatok valahogy nem passzoltak a studió modellhez. Végül A Birodalom visszavág BlueRay lemezén találta meg a megoldást, ahol az egyik videó szépen körbejárta a kiszemelt hajót. A Nebulon-B eleje jóval nagyobb, mint az Interneten és a könyvekben található hivatalos adatok! Így már érthető, indulhat is a munka! Mindent csak tökéletesen!

Az építés három hónapja alatt, több mint 500 különféle típusú elemet használt fel, melyeknek a mennyiségét még saccolni sem merte.

Teljes készítés leírása.

Comments are closed.