Számunkra mindig öröm, ha tollat ragadtok és megosszátok velünk az élményeiteket! Bertyák István Imperial Assault beszámolója is így került hozzánk. Ez úton is köszönjük a munkáját! Hasznos meglátások, valamint sereglisták is gazdagítják az itt megosztott csataleírást. Minden I.A. játékosnak kötelező darab!

Nem szaporítva a karaktereket, következzen is a lényeg! Jó olvasást kívánunk hozzá! 😉

Már hetek óta tervezték ezt az utat. Hatalmas szajrénak ígérkezett, már ha megtalálják. Telon, egy Lázadó szövetségi csempész neszelte meg a dolgot. Sikerült alkut kötnie egy Huttal, akinek információi voltak néhány kulcsfontosságú Birodalmi hadműveletről. Ne kérdezd honnan. Csak voltak. Az információt a Tatooine-on rejtették el a Hutt emberei egy párologtató farmon. Nem volt idő késlekedni. Telon kapcsolatain keresztül annyi csempészt szedett össze amennyit csak tudott a rendelkezésére álló rövid idő alatt. Saska, Jyn és Mak eshka’ rey régi barátai voltak. Saska felbérelt két ródiait is, Telon pedig beszervezte a Lázadók egyik híres stratégáját, Argus Gideont. Már csak egy hajó kellett és valaki aki elvezetné azt. Ekkor jött képbe maga Han Solo és az Ezeréves Sólyom.

A Hutt útmutatásainak megfelelően hamar eljutottak a farmra, sajnos azonban nem várt kellemetlenség adódott IG-88 képében, aki lefizette a Hutt kapcsolatot, hogy csapdát szervezhessen Solonak és csapatának. A fejvadász droid nem érkezett egyedül: volt vele két csapat HK-47 is. A fejvadász droidok fejlesztett változatai robbanószeres lövedékeket kaptak, az IG-88 pedig célzó komputerrel szerelte fel magát a harchoz. A droidokat egy R2-es egység és egy protokoll droid is támogatta. Utóbbi főleg az emberi tényező kiszámításában betöltött szerepe miatt kapott helyet a csapatban, hiszen a csempészek logikája gyakran távol állt a droidok mesterséges intelligenciájának algoritmusaitól.

Amire azonban egyik fél sem számított, az a buckalakó támadás volt, ami alaposan megkavarta a már amúgy sem egyszerű erőviszonyokat.

Tuskens

Én kezdtem. Azt a küldetést játszottuk, amiben a bucka lakó raidereket kell megölni és mindegyikért 5 pont jár. Sajnos a sereglistám nem volt túl kompatibilis ehhez a pályához, ugyanis az egyetlen dolog ami miatt tartottam a készítésekor, az az volt, hogy nem lesz elég tűzerőm… igazam lett.

A ródiai zsoldosok kezdtek. Egyikük az idő közben érkezett közös ellenség felé vette az irányt, a másik pedig a farm északi részén lévő épületbe nyitott ajtót. Ha Telon értesülése nem hamis, akkor ott fogják megtalálni az információt amiért jöttek. Az egyetlen bökkenő az volt, hogy a droidok is éppen ott rejtőztek. A ródiait szorosan követte Jyn, Saska és Telon is, Han és Mak pedig a másik zsoldos után eredt, hogy elintézze a buckalakókat. Jyn rögtön az épületben lévő terminálnál termett, igyekezett hozzáférni a biztonsági kamerák képéhez, hogy megtudja merre rejtőzik az ellenség.

Attila elit HK droidjai nem pazarolták az időt, az egyik kapott egy fókuszt C3P-O-tól, majd útnak is indultak, rögtön levadászva két buckalakót. A HK droidok baromi erősek, a buckalakók nem voltak ellenfelek nekik. Az IG-88, R2 és a 2 nem elit HK közben az épületben haladt tovább egységeim felé.

star_wars_the_old_republic_hk-51_assassination_droid.0

Jyn teljesen belefeledkezett a számítógépes rendszer feltörésébe, így nem is tudott időben félre ugrani mikor a ródiai figyelmeztette a közelgő droidokra. Az előszoba távolabbi ajtaja kinyílt, két HK-47 lépett át ak üszöbön és árasztották le a szobát lézer lövédékekkel. Nyomukban az IG-88 érkezett, aki a ródiait kaszálta el. Mire Telon és Saska feleszmélt, addigra Jyn már holtan, de legalább is eszméletlenül feküdt a földön, a ródiai pedig már csak egy utolsó kétségbeesett lövést tudott megengedni magának. A terminálhoz egy R2-es gurult és rácsatlakozott. Saska ekkor hajította el túltöltött szerkezetét, ami éppen az R2-es mellett robbant fel. Sajnos a művelet közben Saska is szenvedett egy kis égési sérülést, de semmi komoly baja nem lett. Telon visszavonulót rendelt el, mert a hirtelen veszteségek után rájött, hogy nincs esélyük szemtől szemben a droidokkal.

Ez a csapat teljesen új volt nekem, nem ilyenhez szoktam. Az első hibán az volt, hogy nem léptem el Jyn-el mikor először rálőttek. A másodikba belehalt. A ródiai is hamar feladta, de tőle nem is vártam mást. Cserébe tisztességesen visszasebzett a támadó droidra. Itt döntöttem el, hogy nem megyek bele Attila játékába, és menekülőre fogtam.

Telon futás közben tüzelt hátra felé. A nyomában loholó Saska már nem volt ilyen szerencsés. Mielőtt befordultak volna a délre tartó folyosóra Hanék felé, jó pár lézernyaláb eltalálta. Gideon a fordulóban várta őket, és segített a sérült csempészlánynak, hogy mihamarabb el tudjon menekülni a tűzzónából. Sajnos az öreg parancsnoknak így már nem maradt elég ideje a menekülésre, a droidok lövedékei égő sebeket lyukasztottak az ikonikus porkabátba. Közben Han és társai belebotlottak egy sebesült buckalakóba akit könnyű szerrel legyőztek, egy másikat pedig triójuk terített le önerőből. Miután a buckalakók kezdeti hulláma alább hagyott, egy sokkal veszélyesebb ellenfél tűnt fel a fejlesztett HK-47-esek formájában. Az egyikük Mak-ot vette célba, de valamiért a droid tüzelés helyett egyre csak közelített, amit a Lázadó kém kihasznált és elmenekült. Miután a droid lézersorozata csak a falat perzselte fel, Mak visszatért és egy igen precíz lövéssel jókora lyukat égetett a fémborításra.

A fenti csatateret csúnyán bebuktam, de közben a pálya felém eső (Déli) részén sikerült ellopkodnom a buckalakó frag-eket Attila elől. Az egyik HK-ját valamiért a szomszédos mezőre léptette lövés előtt, így Mak Eshka egy Slippery target lappal éppen be tudott a lövés előtt slisszolni egy fedezékbe. A kimerített droidok ez után már zsíros célpontot nyújtottak, amit kis is használtam.

IMG_3236Saska egyészen a folyosó végéig rohant az előrenyomuló droidok elől, Telon viszont a lábát ért sérülés miatt csak Han mellé tudott besorozni, de leglaább ő is fedezékbe került. Itt aztán elővett egy bakta injektort csempészmellénye egyik zsebéből és javított valamelyest sérülésein. Han gyorsan felvázolt egy haditervet a ródiainak és Telonnak, majd célra tartott fegyverrel kibújtak a fedezék mögül és rommá lőtték a Mak által legyengített droidot. Társa pusztulásának láttán – és mert elfogytak a könnyű célpontként szolgáló buckalakók – a droid visszavonulásba kezdett. Saska már épp kezdett úrrá lenni pánikján, mikor a folyosó másik végéből az IG-88 célzó rendszereinek köszönhetően egy egészen valótlan lövéssel leterítette a lányt. Han a ródiait és Telont a menekülő droid után küldte, maga pedig visszakanyarodott, hogy Mak Eshkához csatlakozva átvágjanak a farm közepén a droid elé vágjanak. Solo út közben még eleresztett egy lövést a közeledő droidok felé, de volt annyi esze, hogy ne álljon meg nyílt párbajt vívni velük.

Súlyos veszteségeim ellenére kezdtem megnyugodni, mikor a buckalakókból szerzett pontokkal beértem Attilát. Figuráim is tisztes távolságba kerültek a robotoktól. Bár a rebel csempészem menekülését elég morcos sortűz kísérte, képességeinek és egy Stealth tactics lapnak köszönhetően maradt 2 egész élete. Ezt később gyorsan orvosolta egy Smuggled supplies lappal. Han egy inspiring speech-el lefókuszálta a ródiait és a csempészt. Saskát akkor érte a csúnya vég, mikor az IG-88 8-as távolságról kilőtte… őszintén szólva nem hittem volna, hogy ez menni fog neki, de utána már eszembe sem jutott 6 távolságnál közelebb maradni a droidokhoz… Minden estre kezdtem egyenesbe jönni, az elit HK-k felét kinyírtam és a másikat is üldözőbe vettem. Végül azt is le tudtam lőni.

Telon a farm környékén lévő terminálra állította rá a ródiait, ő maga pedig pontot tett a menekülő fejlesztett HK pályafutására. Mak és Han is csatlakoztak Telonhoz, a terület jobb oldalán futó, észak felé tartó folyosón, ami egyenest a farm épületébe vezetett. Sajnos a protokoll droid meglépett előlük. Senki nem gondolta volna, de volt egy háti rakétája, amivel egyenest az épület közepéig repült, majd nagy sietősen távozott. A ródiait utolérte az IG-88 pusztító lézerzápora, de szerencsére ismét túl közel került a droid, és a zsoldos utolsó erejéből még beletrafált a fém testbe. Han, Telon és Mak Eshka’rey végül eljutottak az épületbe, ahová a kezdetekkor is igyekeztek. Itt megszerezték az információkat is, és már csak el kellett volna hagyniuk a terepet.

1456364-ig_88_s_flamethrowerAttila R2-D2-t használva felhúzta a teljes Command pakliját, majd kb egy-két körrel később én is. Én kihasználtam a Smuggler run nevű lapot is, az ellenfél deployment zónájába érve kaptam 5 VP-t. Minden ellenség messze volt, 9 pont hiányzott a 40-hez. R2 és CPO viszont igen közel volt, így őket szemeltem ki magamnak. Ezt sajnos Attila is kitalálta, és CPO-t elugratta Jump jet kártyával, majd egy Urgency-vel köddé vált.Ez nyert neki egy kört, amíg a droidjai visszaértek a támogató egységek védelmére.

Han sosem volt a bonyolult taktikák embere, elhatározta, hogy keresztül lövi magát az ellensége. Kirohant az épület előterébe, ahol Jynt is utol érte a keserű vég és lelőtte az egyik HK droidot, aki már korábban is szerzett itt-ott néhány harci sebet. az R2-es egység áramkörei megzavarodhattak, mert támadásba lendült. Egészen közel merészkedett a csempészhez, aki hírhedt relfexeihez hűen még beleresztett egy sorozatot a kis droidba mielőtt az árammal sokkolta volna Solot. Ez után következett az IG-88 büntető tüze, ami komoly sebeket ejtett a Sólyom kapitányán. Telon Han segítségére sietett, kiszaladt az előszobába, lelőtte az R2-est, majd visszaszaladt az épület fedezékébe. Solonak szerencséje volt. Az IG-88 olyan közel került (ismét), hogy észrevette a korábbi lövések helyén keletkezett gyenge pontokat rajta. „Mindig én lövök először” – mondta Solo, és mielőtt még a droid bármit tehetett volna, kritikus találatot lőtt rá. Innentől az út tiszta volt a Sólyomig, a csapat pedig elszelelt a megszerzett információkkal.

A végjáték rettentő izgalmas volt. Attila egyetlen megmaradt HK-ja a pálya másik felén várta az újabb buckalakók érkezését. Kétségbeesésében R2-val is megtámadta Solot, akivel kiléptem a fedezékből. Volt nálam egy Dirty trick, ami rakott R2-ba 3 sebet, mivel Attila szomszédos mezőre léptette a droidot (ezt azóta sem érti egyikünk sem, hogy miért így tette). R2 halálát követően (amit meg is ünnepeltem egy Celebration-nel), az IG is Han mellé lépett és lelőtte egy lövéssel a fél életét. Itt megijedtem, de volt nálam egy I make my own luck, így ismét én kezdhettem a következő körben, ráadásul Hant aktiválva. A játék elejétől kezemben lévő Expose weakness végül éppen jól jött. Mellettem állt az IG, Han Pierce 3-al pedig 6 sebet rakott rá, és 4 már volt neki… pont elég a halálhoz. Ekkor nekem már csak 2 pont kellett volna a 40-hez, az IG meg 12-t adott, de ha a lövés nem jön össze és a droid túléli, akkor valószínűleg Han pusztul el és Attila nyer. Nagyon izgalmas meccs volt!

Sereglisták:

Rebel Smugglers:

  • Smuggler’s Run
  • Rebel High Command
  • Han Solo
  • Jyn Odan
  • Alliance smuggler (Elite)
  • Mak Eshka’rey
  • Saska Theft
  • Hired Guns
  • Gideon Argus

Droid Headhunters:

  • IG-88 + Targeting Computer
  • HK Assasin droids (Elite) + Explosive Armaments
  • R2-D2 + Targeting Computer
  • C-3PO

Ragadjatok szépen Ti is billentyűzetet és küldjétek el nekünk, ami arra érdemesnek gondoltok! Mert együtt írni jó! 🙂

Köszönjük István, és az SWMINI legyen Veletek! 😉